Kume, izvini, imam preča  posla!
Vesna Lalić
Kume, izvini, imam preča  posla!

Vesna Lalić

Kume, izvini, imam preča posla!, Foto: Vesna Lalić

Juče je odjeknula vest da će izbornu listu Srpske radikalne stranke na konsultacijama za određivanje mandatara nove Vlade kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića predstavljati zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović i generalni sekretar stranke Nataša Jovanović, a ne, kako je to uobičajeno, sam lider stranke! Upitan da nam kaže zbog čega je donesena takva odluka i da li se možda uplašio susreta sa Tomom, Šešelj za „Alo!“ odgovara u svom stilu.

Konsultacije samo tri sata!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obaviće konsultacije o formiranju Vlade Srbije sa predstavnicima preostalih 7 izbornih lista za samo tri sata! Svaka izborna lista koja to bude želela imaće svojih 30 minuta da kaže šefu države svoje ideje i planove, a smenjivaće se jedna za drugom, kao na traci. Prvi „u goste“ na Andrićev venac dolaze predstavnici liste „Ivica Dačić - SPS, JS - Dragan Marković Palma“, a konsultacije zatvara lista SVM-a.

 

- Jesam, uplašio sam se. Znate, ja sam u narodu inače poznat kao veliki plašljivac - najpre se našalio Šešelj, a onda nastavio „ozbiljno“.

- Ja sam stvarno hteo da idem, ali su me nadglasali. Odluku o tome ko ide donosio je predsednički kolegijum SRS-a, pri čemu je glasao 21 član. Ja sam bio za to da ja idem, ali većina je bila protiv, a pošto smo mi najdemokratskija stranka, poštuje se odluka većine, tako da od mog i Nikolićevog susreta nema ništa - rekao nam je Šešelj.

Za razliku od njega, kome želja nije ispunjena, predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je likovao i slavio „pobedu“. Naime, kako saznajemo od izvora bliskih predsedničkom kabinetu, činjenica da ipak neće morati da se susretne sa svojim kumom i čovekom koji ga vređa iz dana u dan, mnogo je obradovala šefa države.

Kume, što pobeže: Tomislav Nikolić

Vesna Lalić

Kume, što pobeže: Tomislav Nikolić, Foto: Vesna Lalić

- Predsednik je prezadovoljan i smatra da je Vojislav Šešelj svojim nedolaskom još jednom pokazao da je čovek koji samo zna da priča u prazno, a to što će taj neprijatni susret biti izbegnut vidi kao svoju pobedu. Nikolić je bio veoma svestan da će se, kada lider radikala dođe u njegov kabinet, taj susret automatski pretvoriti u pravi cirkus koji bi napravio lider radikala - otkriva naš odlično obavešteni izvor, blizak predsedništvu i otkriva nam da predsednik i nije bio toliko zainteresovan za viđanje sa liderom radikala, osim što je to morao po službenoj dužnosti. 

Šarović kao zapeta puška

Šešeljev pulen Nemanja Šarović kaže da je za konsultacije, koje su za SRS zakazane za ponedeljak, 23. maj, u 10.30, već spreman kao zapeta puška. - Ja za te konsultacije uopšte ne treba da se pripremam, za razliku od Nikolića. On treba dobro da se pripremi jer sam daleko obrazovaniji, tačnije nekoliko stepeni sam iznad njega. Predsedništvo je donelo odluku da ja idem i ja je poštujem, ali o tim konsultacijama uopšte ne razmišljam - kaže Šarović.

Komentari (4)

goran

21.05.2016 10:18

Radikali ga nisu pustili?! A on svima njima naredjuje sta da rade?! E jadno im je opravdanje! A mozda se uplasili da se ne uneredi od straha kad vidi kuma?! Cist autogol!

Драгомир

21.05.2016 12:37

Следеће недеље посетићу канцеларију прецедника Србије Николића и дати предлог да будем задужен за Шешеља!Да спречим његово погубно понашање првенствено према нама србима из Србије.Да тај мангуп који од малена ужива да све около себе понижава најзад схвати да ,,над попом има поп,,!Да се обелодани његова ИЗУЗЕТНО БЕДНА БИОГРАФИЈА.Да свима буде јасно да је он никакав домаћин,супруг и отац!Да не заслужује титулу ДОКТОРА!Да је својом политиком ојадио српски народ. ДА ЈЕ ОЛИЧЕЊЕПРОСТАКЛУКА!

ana

21.05.2016 19:26

NEKA IDE DO vUKA I vUČICE AKO SME.

Драгомир

22.05.2016 06:17

Шешељ 'тео да иде код прецедника Србије Николића али му његови ПРЕОСТАЛИ радикали из странке стали на капију!ГДЕ СИ ПОШО?Марш на место! ... Кренуо Шешељ а они му,као,нису дали?Цврц Милојка.Да се многи од нас закопчајемо иза леђа не би смо поверовали.ШЕШЕЉ 'ТЕО ДА ИДЕ АЛ' МУ ЊЕГОВИ НИСУ ДАЛИ?Шумадинка Наташа узела грабуљу и препречила му пут на капији!А супруга Јадранка га отерала да опере оне судове што стоје неопрани од ономад!Доста је било излежавања које му се осладило у Хагу!