Vojislav Šešelj
Tanjug/Rade Prelić
Vojislav Šešelj

Profimedia

Vojislav Šešelj, Foto: Profimedia

Biljana Plavšić prepričala je i da je vođa radikala u Hagu slavio ubistvo premijera Zorana Đinđića, da ga je čula kako je rekalo da je “zbog te divne vesti naručio pečeno prase”, ali Šešelj kaže da je i taj događaj samo isfalsifikovala.

- Ona je priznala krivicu za progon kao zločin protiv čovečnosti da bi dobila manju kaznu. Nije vodila računa koliko je boraca u ratu poginulo verujući njoj i njenim govorima. Nije je bilo briga koliko je boraca poginulo na Grbavici izvlačeći njenu matoru majku od preko 90 godina jer je urgentno bilo da se ona spasava, pa sa drugima šta bude, još 1992. godine. Biljana je svedočila kao svedok optužbe protiv Momčila Krajišnika i najvećim delom presuda Momčilu Krajišniku se zasniva na njenom svedočenju - kaže na početku razgovora za “Alo!“ Šešelj.

Biljana Plavšić

Marko Đoković

Biljana Plavšić, Foto: Marko Đoković

On dodaje i da je Biljana Plavšić bila rada i da svedoči protiv Slobodana Miloševića, koji joj je kako kaže poklonio i stan u centru Beograda gde danas živi.

- Svedočila bi i protiv Karadžića da Karla del Ponte nije zaključila da bi to bilo katastrofalno svedočenje. Zato je Haško tužilaštvo odustalo, a ne ona koja je u Hag došla da svedoči protiv Miloševića i tamo bila 15 dana. Ona je jedna neverovatno nemoralna ličnost, čudo od pokvarenjaštva. Kada je reč o Tuti, pa što se ne bih družio sa njim. Zatvor je jedna prinudna zajednica, nisam mogao da biram društvo. Tuta je inteligentan, duhovit i zabavan čovek i bolje mi je bilo da se družim sa njim nego sa Biljanom koja je samo kukala kako je teška njena sudbina. Da je bila poštena umrla bi kada pošteni ljudi umiru. Njoj teško bilo u zatvoru, a ljudima koji su izginuli nije bilo teško. Izdala je Republiku Srpsku, sve predala strancima koji su preuzeli punu vlast nad RS - kaže Šešelj.

Lider SRS-a se osvrnuo i na proslavu Đinđićevog ubistva koju je organizovao u Hagu.

- Biljana nije bila očevidac moje proslave Đinđićićevog ubistava, nego su njoj ponešto pričali pa sada laže da je ona lično čula. Naravno da sam se obradovao kada sam čuo da je Đinđić ubijen, obradovao se svaki častan i pošten Srbin, obradovalo se celo rukovodstvo SRS. Ja sam tada naručio pečeno jagnje, a ne prase jer smo imali dva muslimana na spratu. Nije to moglo biti isporučeno odmah nego kroz 14 dana, da sam znao ranije da će biti ubijen ja bih to ranije naručio pa da nam tačno 12. marta stigne pečeno jagnje. Uz to pečeno jagnje ja sam naručio bezalkoholno pivo, bezalkoholno vino, pet kilograma baklave, salatu od paradajza. Milošević nije imao nikavih pimedbi na slavlje, zato nemoguće da se on u razgovoru sa Biljanom negativno o meni izražavao, kao što ona kaže. Sedeće godine kada su me preselili na isti sprat gde je bio Milošević ja sam svečano obeležio godišnjicu Đinđićevog ubistva i naručio opet pečeno jagnje koje mi je stiglo tačno 12. marta - završava Šešelj.

Komentari (24)

wwww

01.08.2017 07:36

To su sve ludaci.

Duća

01.08.2017 07:37

Мислим да је беспотребно коментарисати Биљану није вредна помена ради се о једној људскиј и моралној беди која је показала ко је и шта је...У преводу нико и ништа

upotrebljena i bacena kao g

01.08.2017 07:45

sitna ustva koja je spletom okolnosti dobila na znacaju ne svojom zaslugom.

dakijevski

01.08.2017 07:59

Биљанине речи, након свега што је урадила, немају никакву тежину. За разлику од ње Шешељ није издао своје саборце да би себе спасио. Срам је било.

marta

01.08.2017 08:01

Ne znam ko se nje sad i setio,izaziva zlim jezikom mesto da cuti u zavuce se u misiju rupu koliko je moralna.Svi krivi ona neduzna ajde .

Dusan

01.08.2017 08:04

Veliki izdajnik je Biljana Plavsic. Lepo joj je ocitao Seselj.

Pera Detlic

01.08.2017 08:54

@Dusan - Ima dosta istine u ovome sta Biljana govori,Seselj i Vucic vode poreklo iz sredina gde dominiraju hrvati a oba vode stetnu politiku po srpske interese.Seselj nikad nije bio za Monarhiju i kralja a ovaj iz Bugojna postavi nam Brnabicku za premijera koja zivi u Hrvatskoj i hoce da prizna tzv.drzavu Kosovos.

Pera Detlic

01.08.2017 08:08

Srbima u Srbiji se uvek nametne vodja sa strane kao da su metiljavi, kao da nemaju nekog svog da izaberu.To je slucaj sad sa ovim iz Bugojna.

Малиновић

01.08.2017 08:25

Баба се и даље бави политиком,моралом...а,не иде јој тај посао.... Ко њу уопште сматра релевантним фактором... Јадна....!

Karpov

01.08.2017 08:29

Svako ko je pravio sporazume sa Haskim tribunalom je izdajnik.Biljana je to bila i pre toga.U Republici srpskoj dobro znaju sta je sve uradila i koliko je nemoralna.Trebalo bi joj ovde suditi!

Mira

01.08.2017 08:49

Bas mu je dovro rekla

Stanko

01.08.2017 13:59

@Mira - Nije mu "dovro" rekla! Nije tačno. Loše mu je rekla.

Djurdja

01.08.2017 09:21

Pitam se samo gde ce im dusa, svim saradnicima Haskog tribunala i izdajicama Srba i Srbije.

mimi

01.08.2017 09:59

Seselj nam je vise loseg uradio, svojim izjavama i politikom, nego celi nato!

Španac Valjevo

01.08.2017 10:35

Tako je to kad presadiš bukve iz Bosne u Srbiju, svi gledaju u njih i dive im se.

Ziko

01.08.2017 11:13

Мислим да су обоје до сада имали времена да испричају истину а не кад те неко пипне, ти се извлачи. А држати предавање о моралу и славећи нечију смрт то говори све о моралу те особе.нисам ни ја био за Ђинђића али далеко од тога да сам се радовао његовом убиству,или Милошевићевом.........

Alo

01.08.2017 11:15

On moze da kaze i uradi sta hoce,zasticen je kao beli medved. Njemu ne sme da se zucne ,da ne prekine zavet cutanja. Kako bi neko od nas prosao da po gradu uzme da pali zastave stranih drzava,priziva smrt nekog politicara ? Onolika sila a pred Seseljem mali ko mislevi.

wwww

01.08.2017 12:36

Koliko čovek treba da bude bolestan da bi slavio nečiju smrt pečenim jagnjetom.Ovih dana javljaju se još neki bolesni.Jedan od tih je crnogorski pjevač koji živi u Srbiji i daje sebi za pravo da pljuje vlast i najavljuje kako će pišati po njihovim grobovima.Roditelji su očito omanuli u vaspitanju.

ALO

01.08.2017 12:42

Na danasnji dan se rodio nas pokojni premijer i strasno je sto umesto secanja na njega ,negov rad i mudre misli citamo izjavu coveka koji je devijantan,kompromitovan i po svemu sudeci ucenjen.

Реља

01.08.2017 13:24

@ALO - Тешко теби са твојим узорима. Све ти је наопачке.

kobasica srbije

01.08.2017 16:54

Koliko ćovek mora biti umobolan da slavi nečiju smrt sa pečenim jagnjetom. Šešelj je veliki srpski izdajnik napravio dil sa haškim tužilaštvom, cinkario sve redom da bude pušten na slobodu. Vrlo kvaran čovek

Тртрћко

01.08.2017 21:19

Шта се чудите што је Шешељ славио Ђинђићеву смрт?Да вас подасетим да је он ,,докторирао,, на теми о фашизму и милитаризму.Од детета је био зао и склон да свакога понижава те су му фашисти били омиљена појава.СЛАВИТИ НЕЧИЈУ СМРТ?Ужас!Да није користио ,,до даске,, свој погани језик он би у Хагу био пар година и назад!НАМЕРНИМ ПОГАНИМ РЕЧНИКОМ себе је терао да тамо што дуже у Хагу остане!Да се излежава и игра шах са усташама.Само захваљујући Вучићу враћен је у политику после непотребних избора!

Тртрћко

02.08.2017 07:50

@Тртрћко - Алоооо,минусаши,када је Ђинђић убијен,тројици радикала из моје улице искрено је било жао.Што да се међусобно убијамо?Тако су говорили а тако мисле и данас.СРС у селу више не постоји јер је то данас СНС.Да им је Шешељ наредио ,,славље,, не би прихватили.Председник СНС сеоске странке на улицу не сме да изађе од срамоте!Село данима нема воду а битише уз дупе Београда?Дође вода око поноћи па ко наточи то му је.

Boki

02.08.2017 00:21

Mene zanima što ti poštenjak nisi umro kad umiru pošteni, nego si došao nazad kao (umo) bolesnik sa devedeset kila a sad prepošteni vojvodo si kako kažu kod mene za svinje kad se udove u klasi... Mani nas više tvog poštenja provaljen si odavno. Dao ti Vučić 6%da bi prešao cenzus. Ja bih se pokrio mokrom čarapom da me pobedi jedan Preletačević anonimus ejjjj veliki vojvodo brukoooo