Serena Vilijams
Profimedia.rs
Serena Vilijams

Profimedia.rs

Serena Vilijams, Foto: Profimedia.rs

Amerikanka je u njihovom prvom međusobnom duelu do trijumfa došla posle dva sata i 12 minuta igre.

Vilijamsova će se u osmini finala Rolan Garosa sastati sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom, koja je ranije danas pobedila Anu Ivanović sa 6:4 i 6:4.

Mladenovićeva je pružila jak otpor najboljoj teniserki sveta, ali na kraju nije uspela da izbegne poraz i ostvari jednu od najvećih pobeda u karijeri.

Vilijamsova je prvi set dobila pošto je napravila brejk u 10. gemu, da bi u drugom tek posle taj-brejka, koji je dobila sa 12:10 izborila plasman u osminu finala.

Meč na terenu Filip Šatrije bio je prekinut na oko dva sata pre početka taj-brejka zbog jake kiše u Parizu.

Upravo zbog kiše, meč Novaka Đokovića, koji je trebalo da zatvori današnji program na Filip Šatrijeu pomeren je na Suzan Lenglan, a neće početi pre 19.30.

Pored Svitoline i Vilijamsove, plasman u osminu finala Rolan Garosa danas su izborile još Karla Suares Navaro iz Španije, Julija Putinceva iz Kazahstana i Timea Bačinski iz Švajcarske.

Suares Navaro je sa 6:4, 3:6 i 6:1 pobedila Slovakinju Dominiku Cibulkovu, dok je Putinceva sa 6:1 i 6:1 bila bolja od Italijanke Karin Knap. Upravo njih dve sastaće se međusobno u osmini finala.

Bačinski je jutros sa 6:4 i 6:2 pobedila domaću teniserku Paulinu Parmontije. Ona će se u osmini finala sastati sa boljom iz duela između Venus Vilijams i Aliz Korne iz Francuske.