Jelena i Novak Đoković
profimedia
Jelena i Novak Đoković

profimedia

Jelena i Novak Đoković, Foto: profimedia

Osim domaćina i kreatora Đorđa Armanija, najviše novca donirali su urednica „Voga” Ana Vintur, fudbaleri Andrej Ševčenko i Paolo Maldini, kao i teniserka Serena Vilijams, koja je ujedno i licitirala za haljinu koju je nosila Đokovićeva supruga.

Serena je sve oduševila stajlingom i elegancijom

profimedia

Serena je sve oduševila stajlingom i elegancijom, Foto: profimedia

 

Za meč Novaka i Rafe pljuštale ponude

Najzanimljivije nadmetanje vodilo se za meč Novaka i Nadala, kao i za duel Serene Vilijams. Ništa manje nije bilo uzbudljivo kada su se vodile aukcije za „ceo dan na Vimbldonu sa Borisom Bekerom”, skulpturu tenisera, umetnička dela italijanskih slikara, ali i za torbu Đorđa Armanija.

Jeleninu toaletu kreirao je Armani, koji će istu takvu kreirati za Vilijamsovu, samo u drugim dimenzijama. Serena je tako dodatno dala novac za decu u Srbiji. Spektakularnoj humanitarnoj večeri, održanoj u zamku Sforcesko, prisustvovalo je 400 gostiju, među kojima su bile i zvanice iz Srbije. Na crvenom tepihu su se obreli i kreatorka Marijana Mateus, koja se pojavila u društvu italijanskog profesora Lorenca Tonetija, dok su Bogoljub, Bojan, Jugoslav i Simon de Karić došli sa svojim lepšim polovinama. Sa njima je stigla i Bogoljubova ćerka Dana, dok su sportske boje Srbije branili košarkaš Miroslav Raduljica i Milan Mačvan.

Armani i Nole nosili ista odela

profimedia

Armani i Nole nosili ista odela, Foto: profimedia

- Veoma sam srećan što se u Milanu okupilo ovoliko ljudi koji pružaju podršku humanitarnom radu i žele da nam se priduže u našoj misiji. Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoć sve većeg broja partnera, naša vizija je da u našoj zemlji svako mesto ima vrtić, da u svakom selu deca mogu da pohađaju predškolske programe, da ulažemo u edukaciju vaspitača i da svi zajedno brinemo da mališani imaju svetlu budućnost - rekao je najbolji teniser na svetu obraćajući se gostima i dodao:

Ana Ventur oduševljena proslavom

profimedia

Ana Ventur oduševljena proslavom, Foto: profimedia

- Moja porodica je bila puna ljubavi i razumevanja prema meni, pružala mi je podršku i verovala u moj san da ću jednog dana igrati tenis sa najboljim igračima na svetu. Danas, kao jednom mladom ocu, misija Fondacije mi znači više nego ikada. Želim da omogućim da sva deca imaju što bolje uslove za obrazovanje u periodu ranog razvoja kako bi bili u prilici da ostvare svoje snove, kao što sam i ja uradio - istakao je Nole, dok je njegova supruga Jelena, koja je ujedno direktorka Fondacije, predstavila specijalno izdanje magazina „Original“, u kojem se nalaze brojne reportaže o srpskim umetnicima, glumcima, naučnicima, preduzetnicima...

Blistala na crvenom tepihu: Marijana Mateus

profimedia

Blistala na crvenom tepihu: Marijana Mateus, Foto: profimedia

- Projektima na kojima radimo biće obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijenim sredinama, gde će biti otvorene nove školice života. Prikupljeni novac biće uložen u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije - poručila je Jelena.
Zvanice iz celog sveta slavile su humanost do duboko u noć i tako spojili lepo i korisno.

Tamara Karić

instagram

Tamara Karić, Foto: instagram

 

Tamara Karić prošetala haljinu Cecine male

Supruga producenta Simona de Karića, manekenka Tamara, koja je nedavno postala i mama, crvenim tepihom prošetala u haljini boje kože sa crvenim detaljima. Istu takvu haljinu je pre tri meseca nosila ćerka folk dive Svetlane Cece Ražnatović, Anastasija, na proslavi svog punoletstva.

 

Novak otpevao operu

Najdirljiviji trenutak humanitarne večeri bio je kada su na bini tenori pred bračnim parom Đoković počeli da izvode „O, sole mio”, a onda im se pridružio i Novak. On je svojoj supruzi otpevao refren čuvene napolitanske pesme i time oduševio kako Jelenu, tako i sve prisutne. Posebnu pažnju je privukla 11-godišnja Zia Iling, koja je otpevala pesmu koju je sama komponovala, na oduševljenje svih gostiju, i pokazala izuzetan talenat za muziku.

Komentari (9)

goca gocic

22.09.2016 22:26

Svaka cast Jeci i Noletu.

Bela

23.09.2016 03:24

@goca gocic - Svaka cast Novaku ,Jelena je privezak koji moze da ima na desetine

Pepica

22.09.2016 23:20

DOLAZAK PORODICE KARIC JE TESKA BLAMAZA ZA NOVAKA ,ON JE SVE SVOJIM KRVAVIM RADOM STEKAO ZA RAZLIKU OD HOHSTAPLERA I KRIMINALCA KARICA

vLav

22.09.2016 23:36

Karici i Mateus TOTALNI BLAM I PROMASAJ

Penzioner

22.09.2016 23:39

Novace najbolji Srbine sta ce ti ti olosi Karici sto su celu Srbiju pokrali samo ti spustaju cenu i brukaju te ,cak i na toj veceri Bogoljub se ponasa kao zadnji kabadahija i primitivac

Gvozden

23.09.2016 22:25

@verica - Prostakuso ne kaze se porwzu nego porez!

aca

23.09.2016 00:39

tako veliki covek kao ti Novace vise nece da se rodi totalno jedinstver i nestvaran hvala ti na svemu sto cinis za svoju zemlju obozavam te i sve nejlepse ti zelim

rastko

23.09.2016 21:43

Karići su prostaci hohštapleri,bruka srpskog roda i nije se smelo dogoditi da se pojave u Novakovoj blizini i bace mračnu senku na ovu plemenitu misiju. Neko je veoma gadno zloupotrebio Novakovu dobrotu i naivnost.