teretana dizanje tegova bildovanje
Profimedia
teretana dizanje tegova bildovanje

Profimedia

Teretana, Foto: Profimedia

Selfi fotografije koje su napopularnije na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, često dovode u pitanje psihičko stanje stvaralaca istih.

Popularni trend pravljenja ovakvih fotografija u kojima osoba najčešće fotografiše svoje lice ili telo zavladao je društvenim mrežama poslednjih godina.

Naime, prema najnovijem istraživanju Brunel Univerziteta u Londonu, osobe koje često prave fotografije iz teretane, imaju ozbiljan "psihološki problem". Sprovedeno istraživanje je obuhvatilo 500 ispitanika koji su koristili dve društvene mreže, Instagram i Fejsbuk.

Ljudi, koji stalno treniraju i hvale se postignutim rezultatima imaju tendenciju da jačaju svoj ego, skupljajući veliki broj lajkova i komentara, zaključak je studija.

Osim istraživanja o osobama koje eksponiraju svoje mišićavo telo u javnosti, dokazano je i to da osobe koje često na svom profilu postavljaju fotografije sa partnerima imaju nizak nivo "samopoštovanja".

Pogledajte još:

Komentari (1)

Sundjer Bob

17.08.2017 17:37

Sta sad? Pre neki dan objaviste tekst i sliku nekog debila bildera koji kao ima 70 godina a telo 30 godisnjaka/mada on i ima 35 godina/i to afirmativan kao kako on ima pratioce na drustvenim mrezama poludese za njim moj komentar da je lud ne objaviste/necete ni ovaj /a sad pametujte kako je selfi iz teretane odlika ludaka e Boze..