Ne postoji medicinska zabrana za seks tokom ciklusa
profimedia
Ne postoji medicinska zabrana za seks tokom ciklusa

profimedia

Ne postoji medicinska zabrana za seks tokom ciklusa, Foto: profimedia

- Ne postoji medicinska zabrana za seks tokom ciklusa, ali ima nekoliko važnih stvari koje je potrebno znati. Za vreme ciklusa su krvni sudovi prošireni, a sama krv je idealna podloga za infekciju. Tokom ciklusa žene su mnogo osetljivije na infekcije. U slučaju da žena ima obilan ciklus praćen grčevima ona zaista tokom ciklusa neće pomisliti na seks. Ukoliko ima želju i nema smetnje, to je lični izbor - kaže dr Mima Fazlagić.

Iako se većina pripadnica ženskog pola gadi ove ideje, ne misle baš sve tako.
- Ja volim da imam odnose u toku menstruacije. To je jednostavno jače od mene. Mnogo sam osetljivija u toku ovog perioda i reagujem na svaki dodir ili poljubac. Prosto ne mogu da se kontrolišem kada mi se partner približi i samim tim jednostavno dođe do toga. Čak mi je i jači orgazam u ovom periodu. Dugo smo zajedno, ne smeta nam ništa, niti nam je gadno - kaže Tatjana.

Ipak, većina žena ne pomišlja na ovako nešto jer im je fizičko i psihičko stanje u toku menstruacije vrlo specifično.
– Iskreno, kada dobijem, nemam nikakvu želju da ustanem iz kreveta, a kamoli nekoga da dovodim u krevet. Ne prija mi ni sama pomisao na to, ne deluje mi higijenski, a mislim da ni mom partneru to ne bi pričinjavalo neko zadovoljstvo - objašnjava Jelena.

Ukoliko imate želju za odnosom u toku ovih dana i baš ne možete da se strpite, Aleksandra ima rešenje.
– Moj dečko i ja sačekamo da prođe prvi ili drugi dan, jer tada ionako imam bolove. Nakon toga se dovijamo kako znamo i umemo. Najčešće to radimo u tuš kabini jer je čistije i onda nema nikakvog problema. Nikada nisam imala nikakvu infekciju ili bilo šta - priča Aleksandra.

Komentari (3)

porno sapiens

10.08.2016 18:17

U pravu su ! Isprobao sam sve! Istina je da moze sve, samo dama treba da zeli! Uf kad se setim, izgledali smo kao da smo se klali!

nedjo

11.08.2016 00:45

ja tad zenu zaskocim u bašu...

ivan

11.08.2016 18:36

bloody days - za prave meraklije !!!