Probajte ove sjajne položaje koji će vas dovesti do  vrhunca
Shutterstock
Probajte ove sjajne položaje koji će vas dovesti do  vrhunca
Probajte ove sjajne položaje koji će vas dovesti do vrhunca, Foto: Shutterstock

 

Stručnjaci će često starijima preporučiti jogu. Osim što jača mišiće, isteže ih i ne zahteva nagle pokrete. Međutim, s obzirom na to da ima svoje zakonitosti, nije je lako savladati je bez stručne pomoći.


Zato su stručnjaci spojili prijatno i korisno - seks i jogu, i sastavili spisak od pet položaja u krevetu koje veoma liče na joga poze. Kako se čini, nije vam potrebna skupa članarina, treba vam samo malo kreativnosti s partnerom.


Pas prema dole
Ovaj položaj iz joge vrlo se lako može primeniti u krevetu. Žena treba da se osloni na ruke i noge, a zadnjicu da podigne što je moguće više u vazduh. Poenta je da linija koja vodi od zglobova ruke, preko leđa, do zadnjice bude ravna i što izduženija. Što su noge raširenije, to će vam biti lakše da izvedete tu pozu. Također, pozu je još lakše izvesti ako su noge lagano savijene.
Korist: Snažnije ruke i gornji deo leđa

Most uzdaha
Ne, ne radi se o mostu u Veneciji, već o mostu koji žena može izvesti u krevetu. Žena treba da legne na leđa s raširenim nogama savijenim u kolenima i rukama položenim sa strane. Kukove treba da podiže u vazduh koliko god može, dok muškarac kleči među njenim nogama. Ovo je položaj u kojem penis dodiruje najosetljiviji deo vagine, famoznu G-tačku. Žena može i potpuno da obuhvatiti nogama partnera i da izvodi Kegelove vežbe, koje će oba partnera dovesti do eksplozije.
Korist: Snažniji donji deo leđa, mišića zadnjice i bedara

 

50 nijansi vinjase
Vinjasa je, inače, oblik joge koji je idealan za zaposlene ljude i ljude pod stresom, a ne bazira se na jačanju mišića, već na neprekidnoj izmeni pokreta. Žena treba da leži na leđima s nogama u turskom sedu, otvorena prema partneru. Muškarac ovde preuzima vodeću ulogu, a žena se prepušta.
Korist: Otvaranje i opuštanje kukova

 

A sad, naopako!
Ovo je poza koja jača i obnavlja celo telo, posebno ako se malo začini. Žena treba da legne na leđa, a muškarac da klekne preko njene glave s pogledom prema njenim stopalima i da joj lagano dodiruje ramena. Žena tada može prebaciti noge preko glave, ali tako da istovremeno obgrli bokove partnera.
Korist: Ublažavanje napetosti u leđima i vratu

 

Poza munje
Premda zvuči prilično gordo, ovo je vrlo jednostavna poza. Muškarac kleči na krevetu i oslanja se na ruke dok žena sedi na njemu. Ova se poza može prekinuti kako bi žena muškarcu pružila oralni seks ili neku drugu vrstu igrice dok je on na kolenima.
Korist: Jaki zglobovi i čvršći mišići