Skupština Srbije Parlament
Profimedia
Skupština Srbije Parlament

Profimedia

Skupština Srbije Parlament, Foto: Profimedia

Naime, kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, protiv Svetislave Bulajić, generalne sekretarke Narodne skupštine, zaposleni u toj instituciji podneli su više prijava institucijama Srbije zbog navodnih zloupotreba službenog položaja, mobinga i drugih krivičnih radnji.

Kako otkriva naš list, prijave protiv Bulajićeve podnete su Tužilaštvu za organizovani kriminal, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, policijskoj stanici Stari grad, Agenciji za borbu protiv korupcije, Državnoj revizorskoj instituciji, Upravi za javne nabavke, Inspektoratu za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, borilačka i socijalna pitanja, Upravnom inspektoratu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

U prijavama se tvrdi da je Bulajićeva od dolaska na funkciju 6. juna 2016. godine kao rukovodilac u većem broju slučajeva kršila zakone i druge propise i svojim ponašanjem nanela veliku štetu Narodnoj skupštini, a za sebe je, prema tvrdnjama u prijavama, pomoću funkcije nezakonito obezbedila novac.

- Od kada je postala sekretar, zaposlila je veći broj lica bez konkursa, suprotno zakonu. Više puta je za zaposlenje određenih osoba tražila i primala novac za učinjene usluge. Ona je primala ljude koji ne ispunjavaju uslove za zaposlenje - stoji u jednoj prijavi u koju smo imali uvid.

U nastavku se navodi da je sekretarka Skupštine suprotno Zakonu o prekovremenom radu samoj sebi odobravala prekovremeni rad i samoj sebi propisivala isplate za taj prekovremeni rad.

- Takođe, suprotno zakonu, ona donosi odluke i samu sebe šalje na službene puteve. U ovim odlukama samoj sebi određuje dnevnice za službena putovanja. Ona je prekršila i danas krši procedure o javnim nabavkama. Poslove koji su iste vrste i iste namene direktno je ugovarala sa istim ponuđačima, namerno je seckala te poslove na manje iznose kako bi ponuđač kojeg je ona odabrala od toga imao koristi i dobio posao. Uz navedeno, gospođa Bulajić redovno maltretira zaposlene u služni Narodne skupštine time što preti otkazima i daje nerazumne i neizvodljive radne naloge, čime ugrožava egzistenciju zaposlenih, pa se oni osećaju ugroženo - kaže se u prijavi.

Komentarišući ove navode, politički analitičar Branko Radun za „Alo!“ kaže da ponašanje Bulajićeve može ozbiljno naškoditi ugledu institucije kakva je Narodna skupština.

- Ako je protiv nje podneto toliko prijava, sigurno je da tu nešto ima. Niko ne bi bez osnova pokretao nešto tako ozbiljno. Sigurno je da tu postoje ozbiljne indicije da se krši zakon. Kod nas je svako mesto pogodno za tako nešto, pa i Skupština, a Skupština ima tu institucionalnu težinu i njoj se mora više pažnje posvetiti. Ugled koji Skupština ima je veoma bitan za zemlju i bilo bi vrlo loše da bude narušen - komentariše Radun.

Bulajićeva: Ma to su gluposti!

Svetislava Bulajić juče nam je nakon što smo je zamolili da prokomentariše ove ozbljne optužbe koje su iznesene na njen račun u prijavama kratko poručila „da ne želi da komentariše gluposti kao što su anonimne prijave“.

 

Komentari (19)

Dragan,Niš

07.09.2017 09:01

Postoje indicije?Pa to su sve proverljive stvari,kakve indicije kakvi bakrači?Pa onog Anđusa namestiše i uhapsiše a ovde postoje indicije??

Stojanče

07.09.2017 09:07

@Dragan,Niš - Namestiše Andjusa?! Tebi je mozak otišao u aut. Trebalo je da se dobro ispljuskaš ladnom vodom. Vi pokvareni ste se mnogo namnožili.

Dinča

07.09.2017 09:02

U breee! Još je nisu prijavili Americi i UN i Evropskoj komisiji, Briselu, Evropskom parlamentu....Meni ove njihove silne prijave mnogo smrde i da su potekle od Šutanovca, Kene, Boška i ostale opozicije.

gde to više vodi

07.09.2017 09:10

Opoziciona nemoc je prešla na fabrikovanje smicalica. Sramota!

otkaz

07.09.2017 09:28

Pa to svi znaju da Svetislava zloupotrebljava svoj polozaj i trazi debelu kovertu da bi nekoka zaposlala. Ponasa se kao da je njena Skupstina.

XXL

07.09.2017 09:40

Svaka joj čast na umeću kad može da zajebava celu Srbiju.

radun

07.09.2017 09:40

Čist pamflet, bolje da joj kažu da ne odgovara određenoj političkoj struji nego da joj pakuju ove nebuloze. Uostalom, da li će odgovarati podnosioci krivičnih prijava za lažne optužbe.

aca021

07.09.2017 10:38

@radun - Izvini pravo pitanje je da li ce neko ispitati podnete prijave.

Iz Skupstine

07.09.2017 11:15

@radun - @aca021---Trenutno su sva skupstinska tela u neprekidnom zasedanju i radice do ponoci dok se ne ispitaju sve vase nebuloze.

sima

07.09.2017 11:54

@radun - Sramota je za sta je sve prijavljena ma kojoj opciji pripada.

deda

07.09.2017 09:58

Dali je moguće

poslovaodja

07.09.2017 10:14

Kakav je to naslov bez ograde-upitnika. Ko su ti zaposleni, imate li bar neko ime?!!!

Zelha

07.09.2017 11:21

@poslovaodja - Imaju samo tuzbe, tuga ih ne napustsla da bog da. Imaju samo lazi i svi su se zajedno udruzili, a sutra ce da gledaju u patos, lazovi.

momazver

07.09.2017 11:48

Pa ako je suditi po novinskim textovima i prethodnik joj je bio takav! Ona je samo nastavila tradiciju. Zapravo brine me ta tradicija.Ako se nastavi eto nje u MIP-u...na mestu generalnog sekretara.

armagedon

07.09.2017 12:00

do sada su se svi, kao, zapošljavali preko konkursa, a onda, odjednom i potpuno neocekivano, od 2016. krenulo zaposljavanje preko veze! nije nego! posebno mi je smesno sto je neko ove nebuloze povezao sa opozicijom, a toliko je ocigledno da je ovo nacin za unutarstranacko razracunavanje. a ista ta Svetislava je pre neku godinu bila poslanik LDPa. ludilo...

Marko

07.09.2017 12:32

Netačno. Imenovana od zaposlenih traži stručni rad, poštovanje propisa i integritet. Nažalost, deo Službe čine diletanti, stručnjaci opšte prakse i naknadne pameti, pajaci i politički poltroni. U nedostatku argumenata i stručnog znanja, navedeni "anonimni" čopor pokušava da održi "burazerske kombinacije", atmosferu straha i palanačku malograđanštinu. Služba je svedena na manji broj vrhunskih profesionalaca koji realizuju sve poslove, a obavljaju i poslove "anonimnih podnosilaca prijava".

Ivan

07.09.2017 16:37

@Marko - Kako njeni ljudi koje je zaposlila napreduju posle sest meseci. Da li je to po zakonu......

Ivan

07.09.2017 16:32

Poletela je visoko, a sto se tice zaposlenja uzima pet hiljada eura za radno mesto.mora i ona da se naplati kad su male plate u parlamentu

Тртрћко

08.09.2017 05:10

Да ли вам је познато да је газда Скупштине Србије Маја Гојковић?Ако јесте онда се 'вако каже: - Ало,бре,знаш ли ти шта ти иза леђа ради секретарка Светислава Булајић? ... Ако Маја почне да колута очима испод оних великих наочара шокирана сазнањем онда њу на тапет!Имаш секретарку која ,како читамо,дрма Скупштином а ти,Мајо,правиш се да не знаш?Питање за Мају: - Који је њен %?ПС.Према броју становника Србија треба да има око 70 посланика који практично ни сами не би знали чему служе?