Velika Britanija, nevreme
Profimedia.rs
Velika Britanija, nevreme

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Najmanje sedmoro ljudi povređeno je i revezeno u bolnice, među njima dvojica vatrogasaca, kada je orkanski vetar oborio na njih drveće ili velike grane, a deo povređenih nalazio se u tom trenutku u svojim automobilima, javljaju danas poljski mediji.

"U četvrtak su vatrogasci izlazili na terenu 6.329 intervencija zbog pljuskova, oluje i vetra. U celoj zemlji oštećeno je ili uništeno 468 krovova od toga na stambenim zgradama i kućama 279", kazao je danas poljskoj privatnoj televiziji Polsat portparol Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Na teren je izašlo 29.000 poljskih vatrogasaca da uklanjaju drveće i polomljene grane sa kojima se kao sa šibicama poigravao olujni vetar i da pumpaju vodu iz poplavljenih podruma, pošto su uporni pljuskovi neke ulice od Varšave do Tarnova na jugu Poljske pretvorili u prava jezera i bujice.

I jutros je zbog pokidanih vodova bez struje 125.000 domaćinstava, najviše, 77.000, u Mazovjeckom vojvodstvu u centralnoj Poljskoj, saopštio je Centar za bezbednost pri poljskoj vladi.