moda haljina
Profimedia
moda haljina

Profimedia

Ilustracija Foto: Profimedia

Isti efekt dobija se ako nosite loš brushalter, crnu boju, ali i ako se slepo vodite trendovima koji vam ne odgovaraju.

1. Nosite pogrešan brus

- Verovali ili ne, pogrešan brus vas može učiniti vizualno višom, tanjom i mlađom, ili obrnuto. Pogrešan broj brushaltera utiče na to kako se žena drži i oseća. Retko kome je prijatno da ceo dan sedi u preuskom brusu, sa premalim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise.

2. Volite velike komade nakita

Iako veliki komadi nakita, poput minđuša ili ogrlice, mogu izgledati boemski, takođe mogu i izgledati i kao antikvitet. Kako biste delovali mlađe probajte sa jednostavnijim tankim narukvicama i ogrlicama.

3. Robujete trendovima

Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupovini bolje je upitati sebe da li vam se zaista sviđa stvar koju nameravate da kupite. Zapitajte se koliko ćete je nositi pre svega i kako se osećate u njoj.

4. Stalno ste u crnom

Crna boja stanjuje figuru, ali je ujedno i teška, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Kako biste je razigrali, dodatci i nakit neka budu jarkih boja.

5. Nosite li visoke štikle?

Visoke potpetice izdužuju figuru, pa ako još uvek nosite niske cipele ili cipele s malom petom, zamenite ih visokom štiklom i šiljastijim vrhom. Žene u lepim cipelama na štiklu izgledaju ženstvenije i seksi.

6. Nosite cvetni dezen

Svaki cvetni dezen je drugačiji i može biti potpuni pogodak ili pak promašaj. U slučajevima kad je uzorak dosadan, bled ili neutralan, preskočite ga. Umesto toga, isprobajte geometrijske uzorke i prugice svetlijih tonova.

7. Klasičan okvir za naočare

Pravi okvir i dobra stakla mogu biti ukras sam za sebe, pa slobodno eksperimentišite s različitim oblicima i dizajnom naočara. Klasičan starinski okviri retko kome dobro stoji.