Zorica Brunclik
Facebook/ZoricaBrunclikOfficial
Zorica Brunclik

Facebook/ZoricaBrunclikOfficial

Zorica Brunclik, Foto: Facebook/ZoricaBrunclikOfficial

Mlađe generacije sigurno ne pamte kako je Brunclikova izgledala dok je imala prirodnu boju kose, s obzirom na to da već dve decenije ima ružičastu frizuru. Kada se pojavila na muzičkoj sceni, Zorica je imala samo 20 godina.

U estradne vode uveo ju je Bora Spužić Kvaka, sa čijom je ćerkom išla zajedno u školu. Nakon pet godina pevanja po kafanama i restoranima, na gostovanju u Požarevcu upoznala je, tada još neafirmisanog pevača i kompozitora, Novicu Uroševića sa kojim je počela da gradi karijeru.

 

Urošević je nastupao sa orkestrom Tihomira Paunovića Tike koji je u to vreme tražio nove pevače pa se tako Zorici pružila prilika da snimi pesmu za PGP. Prva ploča snimljena je 20. januara 1975. i to je bila singl ploča sa naslovnom numerom „Ne daj da nas rastave“. Ova pesma je doživela veliki uspeh i ploča je izdata u tiražu od 300.000 primeraka. Nakon toga Brunclikova je nizala uspoeh za uspehom i njene pesme su često bile najslušanije na radio-stanicama. 

Ovako je Zorica izgledala na početku karijere:

Zorica Brunclik

Facebook/ZoricaBrunclikOfficial

Zorica Brunclik nekad, Foto: Facebook/ZoricaBrunclikOfficial

Posle više od četiri decenije duge karijere, Zorica je danas vlasnica najvećih hitova narodne muzike, a poznata je i kao veliki skandal majstor.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Komentari (1)

gavrilovic

11.10.2016 12:17

Uopste ne mislimo na doticnu personu.Vec decenijama.A i tada je bila dobra samo za Smederevsko-Ibarsku.I za Milosevica.