Oliver Ivanović
Profimedia
Oliver Ivanović

Profimedia

Oliver Ivanović, Foto: Profimedia

"Ugledni članovi, osnivači Građanske inicijative, ostaju u SDP-u - Građanskoj inicijativi koju je osnovao Oliver Ivanović pre više godina sa nekolicinom članova", podsećaju iz SDP-a.

U saopštenju se ističe da je Oliver Ivanović, bio u zatvoru ili na slobodi, jedini koji donosi važne odluke sa najužim rukovodstvom, tako da napuštanje SDP-a od odbornika iz skupština Kosovske Mitrovice i Zvečana neće promeniti rad i jedinstvo SDP-a.

"U razbijanju jedinstva SDP-a neće uspeti niko, posebno ne oni koji su izabrani na listi SDP-a", ističe se u saopštenju.

SDP pojašnjava da odbornici, bivši članovi SDP-a, nisu hteli da vrate mandate, iako im je to Ivanović zatražio.

"Bedni su pokušaji da se SDP diskredituje pričom o navodnom masovnom napuštanju članova, a istinu znaju stanovnici Kosovske Mitrovice i Zvečana", kažu u SDP-u i dodaju da u Građanskoj inicijativi svi veruju u Olivera Ivanovića i njegovo razmišljanje o politici SDP-a.

Iz SDP-a poručuju da oni koji su napustili Ivanovića više nemaju moralno pravo da staju u njegovu, navodnu, odbranu. "Sada smo sigurni da su u SDP-u ostali samo oni koji ne nameravaju da svakih godinu dana menjaju mišljenje i stranku", navodi se u saopštenju.

Svi odbornici Građanske inicijative SDP u skupštinama opština Zvečan i severna Kosovska Mitrovica, izuzev Ksenije Božović, napustili su su pre dvadesetak dana ovu SDP i prešli u SNS.

Božovićeva je juče smenjena sa funkcije predsednika Skupštine opštine sjverna Kosovska Mitrovica, a za predsednika je izabran Dejan Gurešić iz SNS-a.