Daje loš primer:  Slavica Đukić  Dejanović
Oliver Bunić
Daje loš primer:  Slavica Đukić  Dejanović

Oliver Bunić

Slavica Đukić Dejanović, Foto: Oliver Bunić

Pre nedelju dana, Srbija je dobila novu vladu, ministri su položili zakletvu i iako je delovalo da su svi zadovoljni svojim pozicijama, naš list je otkrio da nije baš tako. Naime, Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, razočarana je što joj je i u ovom sazivu Vlade pripao taj resor. Naš izvor iz vrha SPS-a otkrio nam je da je na sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije na kojoj su donošene odluke ko će sve iz SPS-a biti predložen za kandidata za ministra Slavica Đukić Dejanović insistirala da ona bude predložena za neko ministarstvo sa portfeljom, a kada je dobila odrečan odgovor, pobesnela je.

Slavica zaćutala

Slavica Đukić Dejanović juče nije odgovarala na naše poruke i pozive da prokomentariše naša saznanja.

 - Vikala je: „Ja hoću portfelj, dosta mi je ovog ministarstva, valjda sam toliko zaslužila nakon svih ovih godina u stranci i napora koje sam uložila“. Ivica Dačić ju je blago rečeno ignorisao, kao i svi ostali, a onda je ona počela da plače. Zaista je situacija bila za nevericu, posle se pomirila sa sudbinom, odnosno, složila se sa tim da nastavi da vodi to ministarstvo - prepričava naš izvor.

 

Izborni štab SPS Ivica Dačić Branko Ružić Slavica Đukić

O. Bunić

Ivica Dačić Branko Ružić Slavica Đukić, Foto: O. Bunić

 To što je nekadašnja ministarka zdravlja imala ambicije da u novom sazivu Vlade dobije neko „jače“ ministarstvo, prema rečima političkog analitičara Branka Raduna sasvim je logično.

I Žarko izvisio

Naš izvor dodaje da nije samo Slavica Đukić Dejanović otišla kući nezadovoljna nakon te sednice Glavnog odbora SPS-a.

- Sa gorkim ukusom u ustima otišao je i nekadašnji ministar prosvete Žarko Obradović, koji je bio duboko uveren da će se i za njega naći neko mesto u Vladi - otkriva naš izvor.

 - Ko god se bavi politikom želi da jednog dana postane ministar, a kada je neko ministar bez portfelja, jedina mu je želja da dobije portfelj, naročito njoj, koja je već bila na čelu ministarstva sa portfeljom, pa je izgubila to mesto. Političari, generalno, vrlo emotivno i tragično doživljavaju gubitak pozicije, ako nešto ne dobiju, to je za njih kraj sveta. Toliko ulažu energije u političku utakmicu, da je to više od bilo kakvog posla, bukvalno mi sada vidimo neke ljude koji su otkako su otišli sa vlasti potpuno propali, kao da više nemaju volju za životom, kao da se vode mišlju „ako nemam funkciju, moj život više nema smisla”, a to je vrlo pogrešan pristup - komentariše Radun.

Podesećanaj radi, u vladu Ane Brnabić iz tabora socijalista od novih lica ušli su Branko Ružić i Goran Trivan, a ostali su u njoj Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Slavica Đukić Dejanović.

Trivan: Vode i smeće prioritet

Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, poručio je da će se novoformirano ministarstvo na čijem je čelu veoma ozbiljno i odgovorno baviti životnom sredinom.

- U nekim pitanjima bićemo beskopromisni, a neka ćemo rešavati uz prihvatljive kompromise koji omogućavaju razvoj zemlje - rekao je ministar Trivan i kao prioritete novog ministarstva odredio pre svega pitanje voda i smeća.

 

Komentari (20)

opet promasaj

06.07.2017 06:42

Kako prevazidjeni ljudi, koji nikada nisu imali rezultate vole vlast. To su valjda kompleksi i zelja za bogacenjem. Takve narod ne interesuje samo pohlepa.

Milica

06.07.2017 06:58

Ovaj narod baš zaslužuje ovakvu vlast i ovakve kao ova sova !!!

Miu miu

06.07.2017 07:59

To je jedna prebogata,razmazena zena koja je navikla da ima sve sto prstom pokaze.Utesice se tako sto ce sasiti par cirkuskih kompleta i kupiti jos koje miu miu cipele. Javnost jos nije dobila odgovor da li je ona u kampanju sa Vucicem putovala vozilom,, vlade.ko je vozac koji je povredjen u udesu i da li je on krivac za dva udesa u istom danu,da li je nesto preduseto ili ce sve da se zataska? Steta sto je ovakva osoba uopste doblla utesno mesto. Resori su se delili da se zapuse usta .

sima

06.07.2017 08:01

koliko znam , ona je neki zdravstveni radnik (znam koje struke) . Pa kako ona misli da leci nas ako nemoze sebi da pomogne. Neka place , suze su dobre za zdravlje. Predlazem joj terapiju da kada god zaplace uzme dupli vinjak i videce , za 5 godina bice joj bolje.

Doktorko

06.07.2017 08:02

ponovo idi u predizborne mitinge i daji podršku i lažna obecanja!

Srbistan

06.07.2017 08:13

To se zove psihijatar, doktor koga ne zanima demografija i populaciona politika, jao zemljo Srbijo!

Mima

06.07.2017 08:24

Sto joj nisu dali ministarstvo nego su dozvolili da se stara zena potresa i place!

Pera Detlic

06.07.2017 08:59

Plači mala plači..............

SRBIJA

06.07.2017 09:54

I SRPSKE MAJKE I ŽENE TREBA DA PLAČU A NE OVA ESPESOVKA DOK NAM MAJKE PRED OČIMA DECE UBIJAJU A SOC.RADNICI SEDE! DOSTA BRE SLAVICE, IDI U RUSIJU KOD BABA MIRKE!

buba

06.07.2017 09:58

pa ti si zeno za penziju kao i macura.......oslobodite radna mesta mladjima...malo vam ...samo grabite tako matori....

kvrcko

06.07.2017 11:32

Pa nije moguće ! Slavka da ostane bez fotelje! Ma , ima ona stolicu za svaku priliku , i to prilično mekanu .

JA

06.07.2017 12:07

Toliko o gđi psihijatrici....i to treba nekog da leči

Pera Karijera

06.07.2017 13:04

Pa to su prave adske muke. Jadna zena, kakva tragedija. Placu i nebo i zemlja. Kuku majko, ko nama vlada, je..li smo cvorka sa ovim individuama.

citateljka

06.07.2017 13:27

Evo jos jednog dokaza da je vlast najteza bolest!

Goran NP

06.07.2017 13:58

Place ona sto nemoze vise da prodaje radna mesta lekarima i sestrama.....

Jaca

06.07.2017 18:00

Potreban joj je psihijatar i to dobar. Neko iz struke ali ne i iz stranke. Zbog takvih kadrova je cela Srbija postala institucija zatvorenog tipa.

Тртрћко

06.07.2017 18:31

Бато,то када на чело тури петокраку а око врата окачи ланчић са крстом за бога и не зна.Трећина министарстава не знају ни сами чему служе?Друга трећина глуми министарство а Трећа четвртина мисли да је бог и батина?Четврта трећина само вергла по иностранствима!Пета трећина заноси на кривину! ... Обратите се писменим путем било ком министарству да желите да им помогнете јер сте стручни у тој и тој области.Да ништа не тражите за узврат!Видећете да нећете добити никакав одговор.

Боба

06.07.2017 20:04

Плачи вољена земљо када су Нушићеви ликови оживели и још имају власт макар и на папиру.

Maki

06.07.2017 22:34

Uf, dobro je bar da ovaj crnogorac Žarko Obradović više ne mešetari po prosveti i slično, zamislite da ga gledate ponovo kao aktuelnog ministra, to bi bio smak sveta! A tek što će da ga žena grdi, kada se vrati u kuću na Dedinju bez portfelja! A što se tiče Dejanovićeve, bolje joj je da se posveti psihijatriji, tamo je najbolja i u svom elementu, da ostavi ove pametnije da vrše vlast.

MichaelBiserb

07.07.2017 23:16

Zaista sramota da jedina žena koja vredi u politici i od koje ne postoji obrazovanija, elokventnija i sposobnija bude ovako ponižena, oni koji su napravili grešku pod hitno to treba da isprave, a novine pišu svašta, sad baš da je plakala i suze ronila mislim da je naduvavanje stvari, gde je slika da to pokaže od strane tih neimenovanih izvora. Ljudi poput ove žene, gospođe, dame treba da vode ovu zemlju, a ne neki tamo nedorasli svojoj funkciji, a uglavnom su svi takvi.