Savo Milošević i Vlade Divac
Alo!
Savo Milošević i Vlade Divac

Alo!

Savo Milošević i Vlade Divac, Foto: Alo!

Među ta četiri ovlašćenja jedno je bilo i ono koje je Vlade Divac dao Žarku Zečeviću. Međutim, opozicija tvrdi da je to zastarelo ovlašćenje.

Živković nije otišao u Barselonu

Zvonko Živković, član Skupštine Partizana i pristalica Nenada Bjekovića, trebalo je po nalogu kluba da ovih dana boravi u Barseloni, kako bi posetio fudbalski kamp šampiona Španije. Međutim, on nije poslušao naređenje, već je ostao na Skupštini i bio spreman da glasa za Bjekovića, da je ta tačka uopšte došla na dnevni red.

- Aktuelna uprava je iskoristila staru punomoć, verovatno sa prošle skupštine, kada je Divac zaista dao ovlašćenje Zečeviću prilikom glasanja. Međutim, oni ga ovog puta nisu pitali da li daje svoj glas Ivanu Ćurkoviću, pošli su od pretpostavke da je i dalje uz njega.

Divac se nije javno oglašavao o ovom pitanju, nije podržao nijednog kandidata, a verovatno nije ni znao koje su sve tačke na dnevnom redu. Ne znamo da li je Divac, zasad, uopšte opredeljen po ovom pitanju - rekao je za „Alo!“ izvor blizak opoziciji.

U međuvremenu, „Alo!“ saznaje da je Savo Milošević, jedan od najistaknutijih članova Bjekovićeve struje, preuzeo na sebe ulogu da ubedi Divca da da glas Bjekoviću. Savo je prijatelj sa Divcem i pokušaće da uveri predsednika Olimpijskog komiteta Srbije da je glas za Bjekovića glas za budućnost Partizana. Sa Divcem, opozicija bi imala 32 glasa, plus još dva, ukoliko Ministarstvo sporta bude procenilo da su izbačeni Ostoja Mijailović i Dragoljub Vukadinović i dalje članovi Skupštine, odnosno, da imaju pravo glasa.

Bjeković

Aleksandar Dimitrijević

Bjeković , Foto: Aleksandar Dimitrijević

Podsetimo, nakon prekinutih izbora, uprava mora u narednih mesec dana da zakaže datum održavanja nove skupštine, koja bi morala da se održi najkasnije tri meseca od utvrđivanja termina. Ipak, opozicija najavljuje da će, kada se pravna pitanja budu razrešila, sama formirati Skupštinu i izabrati novu upravu i predsednika, daleko ranije.

Oni planiraju da oforme vlast

Među 29 delegata, koji su pre dva dana na skupštini stali uz Nenada Bjekovića su: Siniša Pantović, Milan Rakić, Dragan Đurđević, Nenad Vučković, Zoran Pašalić, Goran Puzović, Slobodan Stanojević, Veljko Odalović, Goran Čolić, Andrija Jokić, Filip Bačević, Dragan Veljić, Veselin Sjekloća, Zoran Krivokapić, Vladica Kovačević, Mustafa Hasanagić, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić, Nikica Klinčarski, Svetolik Kostadinović, Dragan Đurić, Dušan Trbojević, Igor Spasić, Miroslav Bogdanović, Zvonko Živković, Savo Milošević, Ivica Kralj, Zvonko Varga, Nikola Stevanović. Opozicija je takođe imala i ovlašćenje za Zorana Veličkovića i Rasima Ljajića, a, kako tvrde, vratiće se mandati Ostoji Mijailoviću i Dragoljubu Vukadinoviću, tako da će ih imati taman 33 da formiraju svoju Skupštinu, bez članova koji podržavaju Ćurkovića. Opozicija tvrdi da Milorad Vučelić, Ivica Iliev, Arnaut i Nikolić nisu legitimno izabrani članovi Skupštine.

 

Komentari (1)

lilit

26.05.2016 13:56

Bivše fudbalere, koji su znali samo da igraju fudbal NAPOLJE iz Uprava i direktorskih mesta: znali su da šutiraju loptu, ali da vode klub su ZLO.