Dejan  Savićević
profimedia
Dejan  Savićević

profimedia

Dejan Savićević, Foto: profimedia

"Stav Fudbalskog saveza Crne Gore po ovom pitanju bio je principijelan, odnosno da se mora poštovati Statut UEFA, što se nije desilo u ovom slučaju. U pravcu poštovanja odredbi Statuta išla je i moja diskusija na Kongresu. Razne dezinformacije koje su se pojavile u pojedinim medijima nakon glasanja na Kongresu, a koje se odnose na stav FSCG po pitanju prijema FS Kosovo u članstvo UEFA, izmišljene su i proizvod senzacionalističkog nagađanja tih medija", rekao je Savićević za sajt FSCG.

Podršku Savićeviću pružio je i predsednik FSS Tomislav Karadžić rečima da je on legenda srpsko-crnogorskog fudbala i da je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, javno, za govornicom Kongresa branio stav FSS. 

Tomislav Karadžić je u izjavi dostavljenoj Beti naveo da "oseća obavezu" da naglasi da je Savićević bio za poštovanje statuta.

"Posle burnih dešavanja na kongresu i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osećam obavezu da istaknem sledeće: Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se promeni statut", rekao je Karadžić.

"Dejan Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi statuta, koje su kasnije grubo prekršene. Uostalom, citiram njegove reči izgovorene sa kongresne govornice: 'Šta će nam onda Statut ako ne poštujemo?'", naveo je predsednik FSS.

 

Komentari (3)

Ana

03.05.2016 19:10

Kako da ne kao sto crnogorci nisu glasali za nezavisnost Kosova i za prijam istog u Unesko.

Dejo, srce

03.05.2016 23:22

ma sve ti verujemo, STIDI se, Bljak

FSS

04.05.2016 14:10

Kako je lako obmanuti srbe. Istina je da je Savicevic govorio da se statut UEFA, ne menja, ali sasvim nesto drugo radio,glasao ZA prijem FSS u UEFA.Otkud onda 28 glasova. Obecao jos 2015 da ce FSCG, podrzati clanstvo FSS u UEFA, i to obecanje odrzao.