Bojana i Zoran Bašanović
Aleksandar Dimitrijević
Bojana i Zoran Bašanović

Aleksandar Dimitrijević

Bojana i Zoran Bašanović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Zoran Bašanović, savetnik makedonskog premijera Zorana Zaeva, uhapšen je na Floridi zbog krađe ćebadi i odeće u jednom tržnom centru. „Alo!” je ekskluzivno došao do izveštaja američke policije u kojem se navode detalji ovog bizarnog hapšenja.

Izveštaj policije sa Floride

Rajko Ristić

Izveštaj policije sa Floride , Foto: Rajko Ristić

Kako stoji u izveštaju od 27. decembra 2012. godine, zajedno sa Zoranom Bašanovićem uhapšena je i njegova supruga Bojana, a najbizarnije od svega je što se ispostavilo da je poznati biznismen, estradni menadžer i vlasnik televizija ukrao robu vrednu samo 1.050 dolara, što očigledno upućuje na činjenicu da je reč o kleptomaniji, a ne o siromaštvu. U navedenom izveštaju policajac Ešli Elis obaveštava svoje pretpostavljene o snimcima sa bezbednosnih kamera koje mu je pokazalo obazbeđenje tržnog centra u kojem su Bašanovići „operisali”.

Izveštaj policije sa Floride

Rajko Ristić

Izveštaj policije sa Floride, Foto: Rajko Ristić

- Zoran Bašanović je zajedno sa Bojanom birao robu, uklanjao oznake i skrivao je u vreće za kupovinu. Optuženi i njegova pomoćnica izašli su iz prodavnice i ispraznili torbe u njihov džip marke „mercedes”. Supružnici Bašanović su sve vreme radili zajedno - navodi se u izveštaju.

Policija dalje navodi da je radnik obezbeđenja prvo posmatrao Zorana Bašanovića i njegovu ženu kako biraju nekoliko delova odeće i uklanjaju obeleživače.

Bojana uhvaćena sa dve torbe

Policajac dalje navodi da je pošto ga je uhvatio u krađi pitao Bašanovića da li može dobiti robu iz njegovog vozila i on mu je to dozvolio. - Policajac je ostao sa optuženim u kancelariji, dok smo Vilijams i ja otišli do optuženikovog auta. U autu je bilo nekoliko „Ralf Loren“ ćebadi i torbe za šoping pune garderobe kojoj su uklonjeni obeleživači. Vilijams je prepoznao svu robu koju je video da okrivljeni i njegova pomoćnica iznose iz radnje, prethodno uklanjajući obeleživače. Malo nakon toga je rekao da je videla Bojanu zabrinutu u sektoru za dekoraciju. Prišao joj je i uhvatio je u tom sektoru. Ona je imala kolica u kojima su bile dve torbe pune robe, sa skinutim obeleživačima. Bašanović i njegova supruga su uhapšeni zbog sitnih krađa i prebačeni u policijsku stanicu radi ispitivanja. Potom su prebačeni u pritvor.

- Oboje su prikrili izabrane stvari u belu torbu za kupovinu. Dok je optuženi gurao kolica, žena je uzela sve torbe pune ukradene robe i izašala iz radnje, prolazeći pored kasa bez namere da plati ukradenu robu. Žena se onda vratila u prodavnicu bez belih torbi - kaže se u navedenom izveštaju.
Šef obezbeđenja tržnog centra Vilijams rekao je da su optuženi Bašanović i njegova supruga nakon krađe nastavili kupovinu odvojeno, sa dvoja kolica. Nakon kratkog vremena opet su se sastali u sektoru za kućnu dekoraciju, gde su uzeli nekoliko ćebadi i drugih stvari u nekoliko torbi.

Zoran Zaev

Profimedia

Zoran Zaev, Foto: Profimedia.rs

Bašanović je nakon toga izašao iz prodavnice, prolazeći pored kasa, bez namere da plati uzetu robu. Šef obezbeđenja je pratio optuženog do parkinga, gde je on otvorio gepek svog džipa i počeo da stavlja torbe unutra. Obezbeđenje je videlo nekoliko torbi u gepeku punom robe koju su optuženi i njegova pomoćnica iznosili iz radnje neposredno prepovratka. Vilijams je na kraju uhvatio optuženog i vratio se u kancelariju sa poslednjim torbama robe.

Savetnik za šoping?!

Zoran Bašanović je krajem prošlog meseca prihvatio mesto specijalnog ekonomskog savetnika makedonskog premijera Zorana Zaeva, ali se još ne zna šta bi mogla biti njegova konkretna zaduženja. Prema izveštaju iz američke policije, Bašanović bi mogao postati „savetnik za šoping”. On, inače, nije prvi koji je potrčao u naručje Zaeva. Pre njega je to, kako je „Informer“ već pisao, učinio i bivši direktor EPS-a Aleksandar Obradović, koji je uzeo i makedonsko državljanstvo, nadajući se mestu direktora državne energetske kompanije Elektrane Makedonije (Elem).

 

Komentari (7)

Tea

10.08.2017 14:21

Faca govori 1000 reci ,pa lici na lopurdu

roko

10.08.2017 14:35

Zoran je godinama iskoriscavao Draganu Mirković finansijski i živeo od njenog rada. Jbg sve to dodje na naplatu ničija do zore ne gori. E Zoki Zoki jadno je to...

Ane

10.08.2017 15:03

Ostavite vec jednom Gospodina Zaeva na miru.

Miodrag H.

11.08.2017 10:07

Pa gde je onda je onda papir i za njegovu zenu ako je i ona krala?I ko zna koji je to Basanovic Zoran kao da je on jedini sa tim imenom!Ovde nam pokralio celu drzavu a vi ne pricate o tome nego ko je sta ukrao u Americi.I sta da vam radim sto vam Zajev nije po volji.Dodje i opozicija kad-tad na vlast!Tako ce i u Srbiji.

mirna

11.08.2017 11:25

Slican se slicnom raduje!

nedjo

11.08.2017 12:03

jako fin gospdin,a od siće se počinje

Aleksa

13.08.2017 07:24

Pogledajte sta se dešava po Srbiji a bavite se nebitnim stvarima