Dijana Karić
Printskrin TV Pink
Dijana Karić

Printskrin TV Pink

Dijana Karić, Foto: Printskrin TV Pink

- Saznala sam sasvim slučajno. Otišla sam na rutinsku kontrolu kod lekara jer mi je kasnio mensturalni ciklus. U tom trenuku imala sam 27 godina. Saznanje da imam karcinom došlo je kao hladan tuš - počela je priču Dijana u emisiji "Dobro jutro - Jovana i Srđan".

- Prvo su mi uradili biopsiju, taj trenutak kada su mi saopštili od čega bolujem bio je surov. Po mom mišljenju, doktor nije postupio etički. Rekao mi je "zaboravi na sve, sada spašavamno živu glavu. Ništa ne planiraj narednih godinu dana, glava je u pitanju". Međutim, i sama sam se iznenadila jer se nisam uplašila. Nisam znala da mogu biti toliko jaka! Rekla sam sebi da iz ovoga želim da izađem kao pobednik! - kaže Dijana i dodaje da ju je u najtežim trenucima spasao vedar duh i optimizam.

Dijana i Stefan Karić

Instagram/karic_dijana

Dijana sa izabranikom Stefanom, Foto: Instagram/karic_dijana

- Bolest je već napredovala kad su mi je otkrili pa nisam mogla na operaciju već su me poslali na zračenja. Odmah sam otišla na 25 spoljašnjih i tri unutrašnja zračenje. Posle kontrole su me poslali na PET skener jer su mi limfne žlezde bile uvećane, ali ja sam mislila da je to posledica zračenja. Bila sam ubeđena da sam dobro! Čak i lekari, kada vide moje rezultate, ne veruju da sam tako pozitivnog duha - iskrena je misica.

Dijana je ispričala i na koji način se već godinu dana bori posle opake bolesti:

- Savete lekara sam slušala, ali neke sam prihvatila s rezervom. Promenila sam ishranu, dosta sam čitala o tome. Nerviralo me je kada mi doktori kažu da jedem sve i da se ničega ne odričem, a ja vidim da mi to govore iz sažaljenja jer kao da ne veruju u mene. Sada jedem samo sirovu hranu, izbacila sam meso i mlečne proizvode. Nisam verovala da će mi to prijati!

Posle hemioterapije, kada je mislila da je konačno sve u redu, Dijana je na kontroli saznala da je njeno zdravstveno stanje još gore. To je bilo u aprilu, tada sam završila u bolnici. Tek u avgustu sam izašla iz bolnice.

Sada sam, prvi put posle godinu i po dana, dobila pozitivnije rezultate. Sigurna sam da mi je ishrana mnogo pomogla u tome! - samouverena je ova devojka i ubeđena da će uspeti da pobedi rak.

U borbi protiv opake bolesti Dijani mnogo pomaže njen suprug Stefan, a njegov potez i podrška oduševili su javnost.

- Posle prve hemioterapije počela je da mi opada kosa. Stefan mi je još pre toga rekao da će ići sa mnom na terapije jer sam se brinula kako ću ići gradom ćelava. Posle prve terapije došla sam kod njega kući a on je predložio da se oboje ošišamo na ćelavo i to smo i uradili - završava priču ova hrabra devojka i apeluje na sve žene da redovno posećuju ginekologa.

Dijana i Stefan Karić

Instagram/karic_stefan

Suprug joj je najveća podrška, Foto: Instagram/karic_stefan

 

 

Komentari (4)

Bobi

24.10.2016 13:38

Svaka cast na hrabrosti i snazi. Primer svima ostalima. Sve najbolje

Aleksandar M

24.10.2016 16:55

Neverovatno, Otkrili su joj bolest koju nije znala da ima Podvrgli je tretmanima 28 zračenja i hemioterapije a ona veruje da ju je spasilo što je žvakala kupus salatu jer tako oseća i misli. Pa leba ti ako nisi osetila da si bolesna zašto veruješ da si pametnija od ljudi koji su dijagnozu postavili i koji te leče?

Ana

24.10.2016 21:28

@Aleksandar M - Ne može se u emisiji kratko reći o svemu.. Sirova hrana sadrži enzime koji hrane ćelije u borbi protiv raka.Ona daje energiju i popravlja raspoloženje.Takva hrana kao i zdrav način života može povećati imunitet i bolest nestaje. Suština je da se vrati nada obolelima u izlečenje. Svako ko je bio u kontaktu sa takvim bolesnicima zna koliko je to važno kako za obolelog tako i za njegove najbliže. Podrška za ovu devojku koja je javno dala primer i nadu ljudima.

Anja

24.10.2016 18:19

Svako dobro ti želim,mlada si,dosta toga lepog treba da još prodjes u zivotu.