Ljubav, lubavni par, poljubac, seks veza šuma
Printscreen
Ljubav, lubavni par, poljubac, seks veza šuma

Printscreen

Ilustracija: Printscreen

Počelo je kao klasična priča - tinejdžerki se dopada nastavnik, ali onda je priča otišla dalje od dozvoljenih društvenih normi i sada su njih dvoje i zvanično par. Ali ne bilo kakav par - deli ih 15 godina razlike, što, ukoliko se ljudi vole, nije problem u zrelim godinama, ali jeste kada se uzme u obzir da Adriana još nije izašla iz tinejdžerskih godina.

Sava (32) iz Beograda upoznao je Adrianu (17), koja je iz okoline Pančeva, u srednjoj školi. On je bio profesor na zameni, predavao je francuski, a ona učenica. I rodila se ljubav, prvo ona platonska.

"Budući da sam tada bio samo student, imao sam status zamene. Njenom odeljenju nikada nisam predavao, ali Adrianu sam svaki dan viđao u školi", objašnjava Sava, a Adriana dodaje da se u nastavnika zaljubila na prvi pogled.

Šta kažu mama i tata?

Ipak, ispostavilo se da ih Australija nije razdvojila, već spojila. Jer Sava i Adriana su ostali u kontaktu i svakodnevno se dopisivali. Tako je ta njihova platonska ljubav, kažu, počela da raste u nešto više. Sada su u pravoj, intimnoj vezi.

Verovatno će vas iznenaditi da se danas Savini i Adrianini roditelji poznaju i druže, i da su u skladnim odnosima.

"Adriana je za mene od samog starta pokazala neverovatnu zrelost, a oduševila me je činjenica da, iako je mlada, radi, zarađuje i ispoljava svoj talenat kroz šminkanje. Nije me privukla samo njena nesporna lepota, već i to što zrači dobrotom, radošću i prirodnošću. Za mene ona predstavlja život u najčistijem obliku", ističe Sava.

Traži kvalitet, a ne mladost

Sava je bio svestan da ne bi bilo pametno da se odnos između njega i Adriane razvije u nešto ozbiljno.

- Naravno, razum mi nije dozvoljavao da se prepuštam maštarenjima o vezi, ali što sam se više opirao, sve sam se više vezivao za nju. Duboko verujem da se sve dešava sa razlogom i na kraju sam shvatio da je to moj put i da, ukoliko je zaista iskreno volim, nemam čega da se plašim. I tako sam se prepustio, spreman na sve posledice te zabranjene ljubavi - kaže Sava.

Podršku roditelja imaju, ali ne u potpunosti i podršku okoline. Deo prijatelja i poznanika prihvata ih kao par, a ima i onih koji ih osuđuju.

- Što se tiče podrške, stalo nam je do osoba koje volimo i naravno da njihovo mišljenje uvažavamo. Iako su svi bili skeptični, danas slobodno odlazimo jedno kod drugog i svi su upućeni u naš odnos. Moralo je tako jer istina uvek izađe na videlo. Znali smo da će da nas podrže baš zbog te istine. Pravi prijatelji su nas razumeli i podržali, oni koji to nisu znali nisu ni bili pravi prijatelji - kažu njih dvoje.

Činjenica je da je razlika u godinama velika i da je među njima generacijski jaz. Kako se to odražava na vezu?

"Ja tražim kvalitet koji meni odgovara i nebitno mi je da li je devojka starija ili mlađa. Ne mogu da je uporedim, niti to radim. Ona je posebna u svakom smislu te reči. Odlično se snalazimo sa razlikom u godinama", kratko će Sava.

A što se tiče planova za budućnost, kažu da ih nemaju.

"Mi živimo život tako da nemamo očekivanja. Radimo stvari spontano i iskreno. Znali smo da će biti osude i to razumemo. Ne trudimo se da ulazimo u diskusiju da li je nešto moralno ili ne jer nam je fokus stavljen na vezu i zajedničke snove. Nije suština u godinama već ljubav koja prevazilazi društvene norme i uslovljavanje, životu koji ne poznaje granice i sreći koja dolazi iznutra onda kada shvatiš da si bog koji kreira, a ne žrtva koja moli i jadikuje", zaključuju na kraju njih dvoje.

Šta kaže zakon?

Po našem zakonu nije dozvoljeno sklapanje braka pre punoletstva. Postoje slučajevi kada se to može uraditi sa 16 godina, uz saglasnost roditelja, suda i Centra za socijalni rad. Takođe, sud nalaže kazne za vanbračnu zajednicu sa maloletnicom, što se ne dešava u ovom konkretnom slučaju, budući da Sava i Adriana ne žive zajedno.

 

 

Komentari (19)

DaNe

16.08.2017 16:44

Šta bi bilo kada bi bila u pitanju veza nastavnice (32god) i učenika (17god) ?? Da li bi bilo ovako "simpatično"??

Djuro

17.08.2017 08:46

@DaNe - E bas je simpaticno.?

zoks

17.08.2017 12:03

@DaNe - u nista lepse sta im fali

ŠOJKE

16.08.2017 16:52

KO SE VOLI NEK SE VOLI!

R

16.08.2017 17:12

"on je imao sve sto sam ja sanjala da muskarac treba da ima"! Sa 17 godina sta li to devojka sanja kod muskarca da treba da ima?Duhovnost?Sumnjam.

Hmmmm

17.08.2017 02:44

@R - Znas kako, ovde nedostaje samo cinjenica da su oni u vezi 3 god. Dakle sa 14 god.

Petarleskovac

16.08.2017 17:32

Pa mpj otac je inao 28 god ivec bio zenjen kad je ktenuo da se zabavlja sa mojom majkom koja je imala 15 god,venalu su se kad je ona napunila 16 ipo a onda sam se ja rodio

smarac

17.08.2017 13:30

@Petarleskovac - to bs i nije normalno ali bila su neka druga vremena ...

lilit

16.08.2017 18:22

A Ivkovićeva iz SSns i Bane? Pa neka se kok..u ako mogu....

Miroslav

16.08.2017 18:43

Pa sta ima veze, nek se vole. Sigurno da je bolje ovako nego ubijati zenu i decu ispred centra za socijalni rad. Ja ne znam sta je sa ovim narodom i mentalitetom. Kad se neko voli ne valja i kada se neko ubija ne valja. Sta mi hocemo, ni sam Bog ne zna.

miile

16.08.2017 19:49

sava bio student na zameni sa 32 god.....predpostavljam sve u roku dao ispite

hummer

17.08.2017 06:22

@miile - Nisi razumeo. On sada ima 32 godine a ona 17. Ako su se prvi put sreli dok je jos bio student (rane 20-te godine) to znaci da je ona imala 7-10 godina. Onda je on otisao u Australiju na neko vreme, pa su po njegovom povratku zapoceli vezu.

Ana

17.08.2017 14:50

@miile - Znaci...veću glupost nisam pročitala. Šta ako je dotični lik završio fakultet sa 24 godine, i prosekom 10. A šta ako je dzedzao na birou još 8? Razmisli malo pre nego nešto napišeš.

Mile

17.08.2017 02:52

Ovog odmah u zatvor zbog pedofilije i kastrirati ga!

goca gocic

17.08.2017 08:16

A koliko je veliki vodja stariji od svoje zene? Koliko je branislav ivkovic stariji od biljane, mrkonjic od ane i to jos zivi u bigamiji... Kada je vlast u pitanju, nista nas ne moze iznenaditi, a kada se zabavljaju dvoje mlade i dobre dece-zaboga,svi zaprepasceni.

pera rogonja

17.08.2017 08:55

Neka se vole.Kada moze zena da ima mladjeg muskarca 20 godine, sto ne bi imao i muskara?Da li je profesor ili profesorka nije bitno.Ne vidim sta smeta odnos nastavnika i djaka.Lose je kada napastvuju dece a ako deca dobrovoljno stupe u ljubav pa normalno je da negde mora da nauce.I ja sam bio zaljubljen kao djak u profesoricu ali me nije htela.

sramota

17.08.2017 09:48

Sava dyehver je obicna dyukela.

zokimoki

17.08.2017 11:10

Uvek isto,sta bi bilo kad bi bilo? Ljubav se ne planira,ljubav se desi. Sudbina. Nek se vole. Srecno

Ziko

17.08.2017 11:48

А да је нека естрадна звезда сада би био наслов," нова љубав на помолу,коначно је нашао љубав свог живота......" ајде бре,не бавите се нормалним људима имамо мнооооого веће проблеме; Насилнике,гејеве,лопове,педофиле,социјала,.............