Jelena Marjanović
Facebook
Jelena Marjanović

Facebook

Jelena Marjanović, Foto: Facebook

Kako saznajemo, očekuje se da novi svedoci, njih troje, značajno doprinesu rasvetljavanju svih okolnosti pod kojima je pevačica ubijena, a zatim nađena mrtva u kanalu na nasipu Crvenka u Borči 3. aprila 2016. godine.

- Trebalo bi da 30. oktobra u tužilaštvu svoje iskaze daju jedna žena i dvojica muškaraca, koji su 2. i 3. aprila, kada je Jelena nestala i kada je njen leš nađen, bili na nasipu. Oni su već bili u policiji, gde su dali svoje izjave kao građani, a sada će prvi put biti saslušani kao svedoci. S obzirom na to da prethodnih sedam svedoka nije bilo od velike pomoći tužilaštvu, očekuje se da će novi očevici umnogome razjasniti šta se dešavalo kobnog dana na nasipu - objašnjava naš sagovornik.

Osumnjičeni: Zoran Marjanović

Oliver Bunić

Osumnjičeni: Zoran Marjanović, Foto: Oliver Bunić

Prema njegovim rečima, posebno značajan iskaz mogla bi da da žena koja je 2. aprila na nasipu Crvenka čuvala koze.

- Ona je ranije ispričala medijima da je svakog dana bila na nasipu i da pokojnu Jelenu nije videla ni 2. aprila, ali ni ranije. Žena je objasnila da je na nasipu svakog dana i da viđa ljude kako trče nasipom, ali da se Jelene ne seća - kaže naš sagovornik i dodaje da je još interesantnija njena izjava u vezi sa Zoranom Marjanovićem, koji je osumnjičen za ubistvo.

- Žena je rekla da je u 16.45 videla Zoranovu i Jeleninu ćerku Janu sa Zoranom ili Vladimirom. Ona nije mogla da tvrdi da li je bio Zoran ili njegov otac, pošto nije obraćala naročitu pažnju. Ona je dalje čula kako muškarac govori Jani: „Jano, dođi vamo”, a zatim je sa kozama krenula dalje nasipom, da bi se na to mesto vratila u 18.45. Prema njenim tvrdnjama, za ta dva sata ona nije čula, niti videla da se na nasipu dešava bilo šta neobično - kaže naš sagovornik.

Posetio ga sin

Zoran Marjanović se u pritvoru u Centralnom zatvoru nalazi od 16. septembra. Njega u zatvoru redovno posećuju otac Vladimir i brat Miloš, a nedavno ga je posetio i Uroš, sin iz prvog braka.

- Vladimir i Miloš dolaze svake nedelje. Donose mu pakete i uplaćuju kantinu. Prošle nedelje ga je posetio i sin, što ga je veoma obradovalo. Od članova najuže porodice do sada ga nisu posetile jedino majka i maloletna ćerka Jana - kaže naš izvor.

Ukoliko ta žena ponovi svoje reči u tužilaštvu, mogla bi da sruši Zoranovu priču da je primetio da Jelene nema oko 16 sati i da je odmah alarmirao prijatelje i rodbinu i dao se u potragu.

Pretraga kanala

Vladimir Živojinović

Pretraga kanala, Foto: Vladimir Živojinović

- I druga dva svedoka će najverovatnije izneti neke detalje o tome šta su primetili na nasipu kobnog dana. Ukoliko se i njihova priča poklopi sa pričom žene, Zoran bi mogao da bude raskrinkan, a alibi koji mu je prošlog ponedeljka dala kuma Vera Vukomanović mogao bi da bude srušen. Ono što je vrlo diskutabilno u priči Zorana Marjanovića jeste satnica, koja se baš i ne poklapa sa satnicom koju su naveli neki od svedoka - objašnjava izvor upućen u slučaj.

Podsećamo, u dosadašnjoj istrazi kao svedoci su saslušani Teodora Krsmanović, Jelenina sestra od strica, Zoranov otac Vladimir, brat Miloš, sin Uroš i majka Zorica, kao i kuma Vera Vukomanović i policajac Boris Pucić.

Zoran se folira

Otkako je završio u pritvoru, Zoran Marjanović nijednom od nadležnih iz zatvora nije zatražio dozvolu da u kapeli koja se nalazi u Centralnom zatvoru zapali sveću svojoj pokojnoj supruzi.

- Čudno je to što se on predstavlja kao veliki vernik i osoba koja je posvećena bogu, a da za mesec i po dana koliko se nalazi u pritvoru nijednom nije zatražio da ode u kapelu, na šta ima pravo. Naime, svi pritvorenici subotom imaju liturguju, na koju mogu da odu ukoliko žele. Međutim, Zoran to nije tražio. Interesanto je da je on dok je bio na slobodi redovno obilazio Jelenin grob, za praznike, njen rođendan, mesečne i godišnji pomen, a da sada nije poželeo ni sveću da joj zapali. Naročito zbog toga što tvrdi da on nije osoba koja ju je ubila - kaže naš sagovornik.

 

Komentari (32)

Ina

29.10.2017 07:21

Ako ovaj svedok ovo kaze na sudu ni on nije od pomoći, uh jaka stvar sto zena sa kozama nije videla, jeste bitno ali ne dokazuje nista protiv Zorana. Kako su oni ovaj zlocin isplanirali, uh jeza me hvata.

juka

29.10.2017 15:39

@Ina - MISLILI SU DA SU ISPLANIRALI...SACEKAJTE IDUCU GODINU KADA KRENE SUĐENJE PA CETE CUTI SVE...

Jadranka

29.10.2017 08:20

Jelenina najbolja drugarica je u prvim izvestajima stampe o nestanku Jelene izjavila da je Jelena trcala svakodnevno i da je to bila njena marsuta.Znaci ta izjava protiv izjave babe sa kozama.Nesto mi je i ta baba sumnjiva a i nije pravi svedok jer nije sigurna u ono sto tvrdi, znaci njen iskaz je nepouzdan.. Zar se je i ta sveca sada dokaz njegove krivice jer da je nije ubio zalio bi za njom i to demonstrirao paljenjem svece.Svakakve ludosti vam dolaze na pamet.

NISMO MI NAIVNI

29.10.2017 16:28

@Jadranka - Jadranka?Da ti nije pravo ime Milica,Zorica,kuma Vera ili Podrska? Tuda Jelena nije trcala vec je ovo samo lose osmisljena prica Marjanovica koja treba da skrene pravac istrage kako bi se Zoranu napravio alibi.Lepo objasnio Sipka.Amin.

gagi

29.10.2017 08:43

Ovo je prevazišlo i indijske sapunice.

Andja

29.10.2017 09:34

@gagi - A sto je prevazislo .. pa sutra treba da svedoce prvi put 2 svedoka koji nisu za Zorana.. zar su oni nevazni?!.. Ako hocemo da saznamo istinu ..Najveca budalastina je bila uvesti uze clanove porodice u listu svedoka kad se unapred znalo da ce odbiti svedocenje .. Licno mislim da ima mnogo vise svedoka a razlog zbog kog ih tuzilastvo ne uzima je samo njima znan .. valda da prikriju ubicu ..uopste im nije u interesu da se ovaj gordijev cvor razresi ..

Kasper

29.10.2017 10:15

@gagi - @anđa ...Sudeći po tvom komentaru ti si sigurno bila student generacije na pravnom fakultetu? Nažalost i pravosuđe nam je puno takvih pravnika.

Andja

29.10.2017 13:03

@gagi - @Kasper ., koga briga .sta sam ja studirala ?!!... Po vama treba sve da se zataska i ubica nikad ne osudi !! Ne dao Bog da imate nesto slicno u porodici pitala bih da li bi vam bilo svejedno da je ubica na slobodi ..

jocaaa

29.10.2017 08:49

Ja mislim da je naj bolje da presfanete vise da vodite istrage....moz da pratite samo audjenje..ali ovo ovako ..godinu i po i vise..te baba te seda..te sin te slucajni prolaznik..ovako onako gore dole..baba cuvala koze nezna tacno ni koga je videla al zna bas tacno koje je vreme to bilo....i to ce sad da bude validno posle godinu i po dana...

Lana

29.10.2017 09:04

@jocaaa - Greškom sam dala minus - skroz ste u pravu!

Pera poskok

29.10.2017 08:57

Posle više od godinu dana tužilaštvo nema ni jedan valjani dokaz,a svakodnevno po portalima već se donose presude?! Ovo je najobičnija sprdnja od jedne nesreće. Novine svaki dan objavljuju nove "dokaze",građani donose presude a tužilaštvo nije maklo dalje od početka.Srbija je nebeska zemlja.

cccc

29.10.2017 17:15

@Pera poskok - Bravo za komentar. A šta ako onaj astralni nije to učinio pa ko će da poveruje u to.Ja koji sumnjam u tu priču koju je većina progutala ja cu poceti da verujem da je onaj astralni to učinio. Kako da me neko ubedi da ga neko ne štiti?Posle svih ovih natpisa?

Delano

29.10.2017 09:01

ma kakav ste cirkus napravili od svega, svaki dan pronadjete neku novu osobu koja ce poslati zorana na 7539 godina zatvora.

Cirkus

29.10.2017 10:00

@Delano - Cirkus nisu napravili novinari, nego istražitelji, policija...! Svi sumnjaju u Zorana, ali je problem aljkava istraga,i što nema čvrstih dokaza! I treba da se piše svaki dan! Zaboravljate, da bi se sve zataškalo da nije bilo Šipke i novinara! Novinari su ti koji ne daju mira i vrše pritisak na tužilaštvo! Da nije novinara ovo bi bilo ubistvo, a počinilac nepoznat! Pa to nije novost kod nas!Takođe treba insistirati na odgovornosti za napuštanje nasipa od strane policije!Cel noć se moralo dežurati

Negativni astralni nivoi

29.10.2017 16:18

@Delano - Dosta ce biti i 39 godina ako je kriv,a to ce istraga dokazati.

Astralna glupost

29.10.2017 19:47

@Delano - On se svojom gluposcu sam poslao na XX godina u zatvor.

KOZE PROTIV VARIKINE

29.10.2017 09:47

U svakom slucaju vise verujem baki sa kozama nego kumi sa varikinom.

ISTINA ILI INTERES

29.10.2017 09:56

Posao koji obavlja zena sa kozama je posten za razliku od prljavog posla koji obavlja kuma Vera za prljavi interes.Zena sa kozama nema nikakav razlog da ne govori istinu.

sigurica

29.10.2017 11:33

@ISTINA ILI INTERES - Zena sa kozama bas u minut gleda u sat?? Pa oni se svi orjentisu prema suncu i kozicama!

SVI PUTEVI VODE U APS

29.10.2017 18:37

@ISTINA ILI INTERES - sigurica @ Buzdovane, poenta nije da ti budes duhovit i da zena u minut gleda u sat ili telefon vec da Trece oko nije napravio nikakvu guzvu i poteru u odredjenom vremenskom intervalu sto ce reci da je prica naknadno rezirana ili slabo odglumljena.

juka

29.10.2017 09:58

njegova odbrana ne postoji!ovo je samo procedura drzavna kroz koju se mora proci da bi ih se osudilo.njegovim hapsenjem tuzilastvo je jasno stavilo do znanja ko su(je)ubica(ubice).Država ne hapsi tek tako pa da u postupku pribavlja dokaze.Dokazi su u nekoj ladici čvrsti i sigurni.A postupak svedoci,ovo,ono,čamđžije,baba sa kozama,veprovima,štaponje,rogonje,rojko,onaj sa pomena,bicikliste...telefoni,ribe,žabe...neebitne mediske priče---živi bili pa videli koliko je država jaka.

Zoran - Tico - Tico

29.10.2017 10:02

Ma mi smo nacija koja voli zamlaćivanje do besvesti. Uvek prvo moramo da nagazimo motiku, da nas njena držalja lupi po nosu, pa da izgovorimo njeno pravo ime. Inače u Americi, kad se desi neko ubistvo, njihovi detektivi kažu: ne idite mnogo daleko, ubica je najčešće tu, u blizini! Pa valjda, ti detektivi, s ogromnim iskustvom, znaju šta pričaju!

Andja

29.10.2017 12:55

@Zoran - Tico - Tico - Upravo to mislim ..to sto ste rekli za Ameriku .. Zapad uopste , istrazni organi znaju da je ubica u neposrednoj blizini zrtve .. to je pokazalo iskustvo u 90% slucajeva ..

deda sa patkom

29.10.2017 12:10

Ako baba sa kozama ne reši slučaj,niko neće.Poznato je da babe sa kozama imaju fotografsko pamćenje i da tačno u sekundu znaju ko je protrčao pored njih.

meda

29.10.2017 13:23

@deda sa patkom - Da nisi ti deda sa kosom?

BABA SA MOTKOM

29.10.2017 15:44

@deda sa patkom - Ti iz klana Marjanovica , da ti ne pokazem sa cim cuvam koze.Ja cu po svojoj savesti da kazem sta sam videla ,a gde je savest kuma Veri i ostalim svedocima?More...

PINOKIO i NOŽIĆ ZA ŽULJEVE

29.10.2017 16:11

Bolje posteno cuvati koze nego lazno svedociti.Nije vam smetalo kad se kuma Vera hronoloski "tacno " dogovorila sa Marjanovicima,pa cak ni to nisu uspeli da usaglase.A smeta vam svedocenje zene koja nema nikakav motiv da ne govori istinu.

por

29.10.2017 18:07

@PINOKIO i NOŽIĆ ZA ŽULJEVE - Ne moze Vera da daje laznu izjavu kada postoji satnica poziva koja se moze proveriti i koju su proverili znaci sve sto je ta zena rekla moze se proveriti. Ako je zvala Jelena u to i to vreme postoji dokaz . Pre bi proverio te papire oko kuce Jelenine majke , sta je uradjeno sa njima iako nema veze sa ubistvom, odnosno sta su pokusavali da urade dok su ih drzali u svom posedu .

seka deretic

30.10.2017 00:11

@PINOKIO i NOŽIĆ ZA ŽULJEVE - Ne komsinca vec Gospodja sa kosova koja se direkno javila u program tv happy kod jovane.koje pratio program zna o cemu pisem a jovana je prekinula i spremila tj.odmah preporucila nekom od svog posla.p.s.Zena sa kosova ispricala je svoj san ubicu opisala pokojnicu u tepih zamotana treca osoba zenskog roda i u tom momentu jovana prekida kosovarku i kaze ta i ta osoba e zaduzena pricajte sa njom mi kontakt ne prekidamo.

Lela

29.10.2017 17:31

Nesto mnogo cudno a sto vidim rijetko ko spominje jeste sto su se i policija i rodbina fokusirali samo na nasip u crvenki ,znaci ako je djevojka nestala trebalo bi tu potragu prosiriti na cijelu crvenku jer kad neko nestane ne zna se gdje moze biti ,mozda se Bori za zivot negdje u okolini crvenke daljw od nasipa a oni su se usredotočili samo na nasip. Ko je kriv,ko je usmjeravao pretragu bilo bi interesantno saznati

Ljiljana

29.10.2017 17:32

Ako lazu koze ne laze rog. Crna Hronika 3.4.2016 u 13:44 Jelenina po navodima najbolja drugarica Nora je dala izjavu: "Ovo je bila njena normalna ruta, svaki dan je trcala tu.Nista nije ukazivalo da ovako nesto moze da se desi".

Joco

30.10.2017 09:56

A sta kazu koze?