U predstavi nastupa i  poznati urednik Veselin Simonović
Predrag Dedijer
U predstavi nastupa i  poznati urednik Veselin Simonović

Predrag Dedijer

U predstavi nastupa i poznati urednik Veselin Simonović, Foto: Predrag Dedijer

Drama je rađena po tekstu slavnog pisca Dejana Dukovskog. Reč je o ambijentalnoj, interaktivnoj drami u kojoj će publika zauzeti aktivnu ulogu i na momente se pridružiti glumcima na sceni. Jedan od učesnika u predstavi biće i poznati beogradski urednik Veselin Simonović.

Da ima velika očekivanja od predstave jer je neobična i drugačija od svega što trenutno postoji na našoj pozorišnoj sceni, kaže za naš list reditelj Milan Nešković.

- Ne treba ruže gajiti u podrumu i zalivati ih vrućom vodom da bi saznao koliko su one otporne. Jer ruža hoće vrlo brzo da podivlja. Isto tako hoće i čovek da podivlja kada je sateran u ćošak. Ovo je upravo predstava o čoveku koji čuči u čošku i koji mora da se pobuni protiv sistema. Kraj drame ostavlja otvoreno pitanje da li danas postoji pobuna protiv sistema? Da li je tako nešto uopšte moguće? Šta je pravi put i način? Smatram da će predstavu učiniti uspešnom upravo publika koja u sredu dođe na premijeru. Ko god dođe, verujem da nikada do sada nije bio u ovakvom pozorištu - kaže on i dodaje da je predstava rezultat entuzijazma i čistog altruizma grupe ljudi koji žele nešto da kažu o temama koje ih tište, koji dubinski posmatraju probleme u današnjem društvu, a koje je Dejan Dukovski tako dobro prepoznao i aktuelizovao.

Prometejev put

Predrag Dedijer

Prometejev put, Foto: Predrag Dedijer

Glumac Slobodan Beštić ističe da je osnovna tema drame pobuna.
- Glavni junak je čovek koji u jednom trenutku krene da se obračunava protiv sistema, da ispravlja nepravdu i menja stvari nabolje. On je heroj čije su ruke na kraju krvave i koji je postaje deo zla protiv kog se bori - otkrio je Beštić.

Podrška AIK banke

AIK Banka saopštila je da je podržala održavanje ambijentalne predstave „Prometejev put“, koja će premijerno biti prikazana beogradskoj publici u sredu, 21. septembra, u „Dorćol platzu“. Režiju potpisuje Milan Nešković, dobitnik nagrade „Ljubomir Draškić Muci” za režiju komada „Bela kafa” u Narodnom pozorištu u Beogradu.