Radenko
privatna arhiva
Radenko

privatna arhiva

Radenko, Foto: privatna arhiva

Tužilaštvo u Loznici završilo je danas saslušanje svedoka, kojeg je naknadno predložila odbrana doktora Dobrivoja Bojanića, ortopeda Opšte bolnice protiv kojeg je Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog neadekvatnog lečenja Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, preminulog 8. oktobra od sepse, nastale posle preloma ruke.

Kako je objasnio Zoran Nestorović, v. d. javnog tužioca, već sledeće sedmice mogao bi biti poslat nalog za stručno medicinsko veštačenje dokumentacije prikupljene tokom istražnog postupka.

– Salušan je lekar iz lozničke bolnice i ukoliko ne bude novih prijava od strane zastupnika porodice Nikodinović, očekujem da će zahtev za veštačenje biti upućen u toku sledeće sedmice – potvrdio je Nestorović.

Prema rečima dečakovog oca Milana Nikodinovića, zbog zdravstvenih razloga njegov advokat je bio sprečen da prisustvuje današnjem saslušanju, ali i pored toga ne očekuje novo odlaganje upućivanja zahteva za veštačenje.

– Današnji svedok je več saslušavan, a odbrana je insistirala na nekim novim detaljima. Ne očekujem da će više biti saslušanja i nadam se da će uslediti veštačenje, a potom i konačan odgovor na jedino pitanje koje moju porodicu interesuje, a to je, ko je odgovoran za smrt našeg Radenka – kaže Milan.

Advokat Cvetko Marić, branilac optuženog doktora takođe je potvrdio da njihova strana više neće predlagati naknadne svedoke i da očekuje veštačenje u koje će biti uključeni eminentni stručnjaci.

Tragedija porodice Nikodinović usledila je posle bezazlene igre malog Radenka, koji je prilikom pada zadobio prelom ruke. Roditelji su ga odmah prebacili do Opšte bolnice u Loznici, gde je posle prijema u hitnoj služni i kod pedijatra, upućen na odeljenje ortopedije. Tamo mu je povredu sanirao doktor Bojanić, a stanje dečaka pogoršavalo se naredna tri dana, kada je upućen u Institut za majku i dete u Beogradu gde su lekari pokušali da ga spasu. Bitku su izgubili kada je dečak preminuo od posledica gasne gangrene.

Tokom istrage, saslušano je više od trideset svedoka koji su bili uključeni u pružanje pomoći Radenku, a sva prikupljena dokumentacija sada zahteva stručno veštačenje.