Marija  Šarapova
profimedia
Marija  Šarapova

profimedia

Marija Šarapova, Foto: profimedia

Agent ruske teniserke najavio je da će ona u ponedeljak na konferenciji za medije objaviti veliku vest, a javnost je šokirala informacija o dopingu.

- Znam da ću snositi posledice za ovo što sam uradila, ne želim da završim karijeru na ovakav način, nadam se da ću dobiti šansu da ponovo zaigram - rekla je Šarapova, koja je potom pokušala da nađe opravdanje za konzumiranje nedozvoljenog sredstva.

- Medikament meldonijum počela sam da koristim dok je još bio na listi dozvoljenih supstanci, a nisam znala da su se pravila promenila u 2016. godini i da je od ove godine zabranjen. Snosim punu odgovornost zbog svog postpuka. Pismo od WADA o promenama naredne sezone dobila sam 22. decembra, a novu listu zabranjenih supstanci nisam pročitala. Meldonijum sam prvi put počela da koristim 2006. godine, zbog toga što sam često bila bolesna. Imala sam i nedostatak magnezijuma u organizmu, a pojavili su se i znaci dijabetesa - ističe ruska teniserka.

Dvadesetosmogodišnja Šarapova trenutno je sedma igračica sveta. Nekadašnji svetski reket broj jedan u karijeri je osovjila 35 titula u singlu, od čega pet Gren slem trofeja. Dva puta je osvajala Rolan Garos, a po jednom Vimbldon, Australijan Open i US Open. U periodu od 2003. do 2015, svake godine osvajala je najmanje jedan turnir. U karijeri odigrala je 733 meča i pobedila u 80 duela, zaradivši 36 miliona dolara.

Šarapova će definitivno snositi posledice zbog ovog prekršaja, a težina kazne još nije poznata.