Aleksandar Šapić
Printskrin Clip.rs
Aleksandar Šapić

G. Srdanov

Aleksandar Šapić, Foto: G. Srdanov

Uspešni predsednik opštine Novi Beograd i proslavljeni vaterpolista obratio se tim povodom i Komitetu, ali i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

- Neophodno je da najmanje 10 godina budete u rukovodstvu nacionalnih saveza ili organizacija u okviru Međunarodnog olimpijskog komiteta. Kada sam poslao zvanični dopis OKS-u povodom toga i pitao zašto je to tako jer je nelogično, odgovorili su mi da nemaju obavezu meni te stvari da pojašnjavaju. Ministru sam se takođe zvanično obratio, iako mogu da ga pozovem telefonom, nije mi uopšte odgovorio. Ukoliko je neophodno da bivši sportisti okreću telefonom onoga koga mogu da dobiju znači da nešto ne funkcioniše – rekao je Šapić na gostovanju u Jutarnjem program televizije “Pink”, a potom pojasnio svoj odnos sa Vanjom Udovičićem.

- Nemam lepe odnose sa njim, ali imam korektne. Mogu ja njega da pozovem, može on mene, ali se nismo videli poslednjih šest, sedam godina niti se čujemo. Nikada me nije ni nazvao kako starijeg kolegu koji ima više iskustva od njega. Ne govorimo ružno jedan o drugom niti smo u svađi, ali nismo se družili ni dok smo igrali pa što bismo sad. Nisam ga zvao direktno jer neću da se namećem niti je u mojoj nadležnosti pošto nisam rukovodilac sportskog saveza ili nečeg sličnog – objasnio je Šapić ono što mnoge i najviše zanima.

Bivši vaterpolista potom se vratio na nelogičnosti u OKS. Na konstataciju da onda ni Vlade Divac u trenutku kandidature nije ispunjavao uslove, Šapić kaže.

- Pa… Nije, ne znam, to morate da pitate OKS kako je postao kandidat jer je i tad važio statut koji je i sada aktuelan. Opet, sa druge strane je nelogično da nije ispunjavao uslove jer je legenda i imao je iskustva u rukovođenju u sportu – kaže Šapić.

Fudbalski i Košarkaški savez već su se pobunili oko ovih pravila, a Šapić kaže da je ishitreno reagovao.

- Izleteo sam se sa izjavom da ću se kandidatovati. Ja sam pogledao Divčevu biografiju i video da ono što ima on imam i ja. U ovom momentu u državi postoji dvoje-troje ljudi koji ispunjavaju uslove – objašnjava Šapić i dodaje.

- Savezi čak tvrde da su ova pravila, koja direktno postavljaju i starosnu granicu jer niko ispod 45, 46 godina ne može da se kandiduje ako je bio profesionalni sportista, suprotni povelji MOK-a.

Šapić je objasnio i koji su njegovi dalji koraci po pitanju Komiteta.

- U ovom roku do 18. novembra se neću kandidovati, povukao sam se. Ako se odlože izbori dobro ću preispitati sve. Za sada je kandidat samo Ivan Todorov, bivši džudista i potpredsednik OKS, on ispunjava uslove.
Proslavljeni vaterpolista već ima kompletan program koji bi predstavio u slučaju kandidature.

- Pre kandidature cilj je menjanje pravilinika i postavljanje zdravih uslova za kandidaturu. Što se programa tiče kao predsednika, supština rada OKS ne sme da bude od Igara do Igara jurenje za medaljama, već da odličja budu posledica dobrog rada i uslova za rad.

Ne želim izbore kao u FK Partizan

Sve češće je srpski sport svedok skandaloznih izbora, a Šapića brine da ovi u OKS ne budu baš takvi. - Ne želim da budem učesnik izbora koji će ličiti na one u FK Partizan. Ne želim da sutra neko ima problem što će glasati za mene. Takođe, ne želim da opet prolazim kroz ono što sam prolazio kada sam se kandidovao za predsednika Vaterpolo saveza, a Zoran Babić me potukao do nogu. Srpski sport to ne zaslužuje – zaključio je Šapić.

 

 

 

Komentari (7)

citalac

16.11.2016 12:52

Sta se moze ocekivati od ministra o kojem je pisalo da vrsi mobing cak je i tuzen i koji zamislja da je minisatr kralj?

veverica

16.11.2016 13:10

negde sam procitao da mu je sapic lupao samare.

Mladja

16.11.2016 18:40

@veverica - E slabo je lupao.

SAKI

16.11.2016 14:17

Vanja je uzas, umisljen lik, misli da je ne znam ni ja ko-los covek uzas

SAKI

16.11.2016 14:17

Vanja je uzas, umisljen lik, misli da je ne znam ni ja ko-los covek uzas

Paja

16.11.2016 16:11

Ne zna se koji je gori i ko je veci politikant i vlastoljubac. Sta bi sa aferom mobing od strane Udovicica? To su svi zaboravili.

Hmm

16.11.2016 18:13

Sapic je gospodin za Udovicica. A da ne govorim o tome koliko je pomagao i pomaze. Mnogi vaterpolisti su bili popularni i padali u zaborav ali Shapic... Stvarno je bio faca... Imao je i on iskakanja sa Nambijom ali nasao je sebe. Koristan je. Ima samoinicijativu