Saobraćajci maltretirali ženu
Printscreen

Iz MUP-a za "Blic" navode da su preduzete sve mere da se istraže detalji ovog slučaja i utvrde eventualni propusti policajaca.

Iako je na fejsbuku objavljeno da se incident dogodio u jednom selu u Vojvodini, iz MUP-a nam je rečeno da je slučaj zabeležen u Višnjičkoj Banji.

Krivična prijava protiv žene

U MUP-u kažu da je o incidentu obavešten i nadležni tužilac i da je protiv žene na snimku podnesena krivična prijava.

"O svemu je obavešten i nadležni tužilac koji je naložio da se protiv pomenute podnese krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok je protiv jedne osobe naloženo da se podnese krivična prijava zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje", kažu u MUP-u.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama jasno se vidi nekoliko policajaca koji drže ženu oborenu na zemlji i privode je dok posmatrači negoduju zbog načina njihovog postupanja. Nakon toga jedan od policajaca grubo odgurava jednog od prisutnih građana dok drugi policajac na kraju snimka sprečava prolaznika koji je zabeležio ceo incident mobilnim telefonom, da nastavi sa snimanjem.

Dok je po društvenim mrežama kružila priča da je problem nastao zbog toga što na automobilu privedene žene nije bilo zimskih guma, iz policije tvrde da je ona odbila da se podvrgne alko-testu.

"Događaju koji se vidi na snimku prethodila je kontrola u kojoj je jedna od učesnica u saobraćaju odbila da se podvrgne alkotestiranju, nakon čega su pripadnici policije primenili zakonska ovlašćenja kako bi je priveli u stanicu. Sektor unutrašnje kontrole je već započeo istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi postupanje policije prilikom kontrole učesnika u saobraćaju u Višnjičkoj banji u Beogradu", navodi se u odgovoru MUP-a za "Blic".

Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta službenika, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće mere, ali neće se tolerisati ni ometanje službenika u obavljanju dužnosti, dodaju iz policije.

Komentari (14)

milica56

10.11.2016 15:59

Kakvo ponasanje saobracajaca? Uzas !!!!! Gde mi zivimo? Sta su umislili, primljeni su da rade, bez ikakve skole ,znanja samo bahatost i uzimanje para kad mogu.... jadni smo mi sa ovakvom policijom. Strasno!!!!

Lola

10.11.2016 16:21

Po zakonu je dozvoljeno snimanje i ovi polupismeni panduri moraju da odgovaraju za udaranje prisutnih i otimanje mobilnog telefona ! Želim im 6-o mesečnu suspenziju i svima zakon o policiji u ruke da ga dobro prouče i nauče ako umeju !

mima

10.11.2016 20:10

@Lola - Doživotnu suspenziju i da ne mogu da rade pri državnim institucijama ni oni ni njihovi najbliži. Na taj način se eliminiše nekvalitet.

goca gocic

10.11.2016 16:31

Podrska za policajce.Tu pijanu zenturacu koja se valja po zemlji i ove kabadahije koje hvataju na galamu,ometaju policajce i montiraju im "situaciju" debelo rebnuti po djepu.

Maki

10.11.2016 18:41

@goca gocic - Ometaju policajce?Sa koje čuke si ti siš'o jadan?Ako ovako treba da se ponasaju policajci onda nam treba NATO da nas sravni sve sa zemljom.

Marko

10.11.2016 17:13

nije posle nista cudno sto je toliko uhapsenih saobracajaca, to je najkorumpiraniji deo mup-a. Morali su da obezbede pripadnicu mup-a koja je zenskog pola da bi sprovodili ove sluzbene radnje ovako su prekrsena njena ljudska prava bez obzira na to da li je ona bila odgovorna ili ne, jer to ce utvrditi tuzilastvo. To sto je pricinila prestup ili neko krivicno delo ne daje im za pravo da bas ovako postupaju, da ne komentarisem postupke ovih saobracajaca sto pokusavaju da uzmu mobilni i prikriju

momazver

10.11.2016 18:13

JBT pa jel to ona neka teroristkinja? Izem ti toliku količinu policajaca koja joj nije mogla vezati ruke,a da ju je naslonila na automobil.Pošto ih je napala maskarom, papirnatim vlažnim maramicama i tamponima,garantovano je iz osvete povlače i provlače kroz blato.Ali i *raduje* me pandurska armija botova navrzlih na komentare.

mosa

10.11.2016 21:32

@momazver - Policijo samo ostro samo bezobrazno pa za 25g valjda ce doci do rezultata.Nismo zaboravili lubenicare sreca pa se pojavi ova zena.

steva

10.11.2016 18:27

Evo na Karaburmi, neke babe kriminalci, prodaju kuhinjske sundjere, za 30 dinara, na kartonskim kutijama. Ne placaju porez, naruzuju izgled naseg bg_a na vodi. Sve to treba na po 10 godina osuditi. Naravno pre toga da ih ovi, retko hrabri drzavni sluzbenici, propuste kroz sake. Sta ce jadni policajci da rade, kad Nesa iz Beograda kaze da gotovo nema kriminala.

Prle

10.11.2016 19:23

Policajci čuvajte se. Saobracajci samo napred radite svoj posao i pijane u ćeliju a koji vas ometaju krivična za ometanje jer vas ometaju u vašem radu svi koji su se nalazili u vašoj blizini su vas ometali. Podrška za saobraćajne policajce.

Sever

10.11.2016 20:23

Ovo je jasno ko dan! Policajci su prekrsili vecinu pravila, pogazili nekoliko zakona, zreli su za suspenzije! A ovaj sto otima telefon je za otkaz. Pa kad bude morao on da prodaje pored pijace na kartonu robu da bi preziveo, onda da ga nadjete i uzmete izjavu!! Da cujemo sta bi onda rekao!

Gordana

10.11.2016 23:48

Мене је у овом случају запрепастила чињеница да су наши полицајци, на овом снимку саобраћајци (свеједно и једни и други) СВЕ ДЕБЉИ И ДЕБЉИ, што значи да они нису ни кондиционо оспособљени за овакве интервенције, па није ни чудо да оволико њих не може ЈЕДНУ ЖЕНУ да "савлада", него су морали да је оборе на земљу. На страну то, да ли је она крива или не, али ова бруталност и непрофесионалност је превршила сваку меру. А тек овај полицајац који отима телефон.

nedjo

11.11.2016 00:54

ministre magistre ,doktore ,reaguj

Драгомир

11.11.2016 06:35

Ел била пијана?Кажу да јесте!Само је требало да јој се одузму кључеви од аута и како је агресивна оставити је у колима и напустити место догађаја.Овако су полицајци били необучени за такве догађаје а нико их није обавестио да процентуално већи је број жена пијандура!Онда долази касније позив на суд па неколико месеци затвора уколико не покаже да је ,,члан градске библиотеке,,!