Sanja Stanković i Jovana Tomić
Printscreen
Sanja Stanković i Jovana Tomić

Printscreen

Sanja Stanković i Jovana Tomić, Foto: Printscreen

Sanja je u "Zadruzi" istakla da Jovana, osim penisa, ima sve ono što je, inače, tražila u muškarcima, ali i da će taj problem rešiti čim izađu iz rijalitija. 

- Bez obzira na sve, ja i dalje volim muškarce, ovo mi se prvi put desilo u životu. Rekla sam svojevremeno da Jovana ima sve ono što treba da ima moj muškarac, izuzev one stvari, a s obzirom na to da je estetska hirurgija danas uznapredovala, i to ćemo lako da rešimo kada izađemo napolje - rekla je Sanja kroz smeh, aludirajući na to da će Jovana morati da se podvrgne promeni pola.

Jovana Tomić Matora

Alo!/Dejan Briza

Jovana Tomić Matora, Foto: Alo!/Dejan Briza

Praksa je međutim, potpuno drugačija. Urolog Aleksandar Milošević, koji je tokom duge karijere, radio na mnogim operacijama promene pola, kaže da to ne ide tako lako.

- U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje postoji tim od 10 stručnjaka, koji na godišnjem nivo odobrava operacije promene pola. U timu su psihijatri, urolozi, endokrinolozi i ostali stručnjaci, bez čijeg odobrenja nije moguće izvršiti operaciju. Dakle, ne može nekome samo da padne na pamet da promeni pol i da očekuje da će to da se desi - kaže na početku razgovora za "Alo!" doktor Milošević i ističe:

- Ipak, najbitniji je sud psihijatra, a pacijent mora da prođe kroz dug proces savetovanja i razgovora sa njim, jer se na osnovu njegove odluke kreće u realizaciju operacija. Međutim, za pacijente sam čin promene nije ono gde se završava ta priča, jer promenom pola ne menjate i hormone. Često ljudi moraju da budu na terapiji i celi svoj vek, ali ih to ne sprečava da imaju kvalitetan seksualni život. Upražnjavanje seksa se ne preporučuje samo u prvih mesec dana do šest meseci - kaže naš sagovornik na kraju.

Sanja Stanković

E-Stock/Ivan Dobričić

Sanja Stanković, Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Inače, otkako su obelodanile romansu, Jovana i Sanja ne prestaju da iznose detalje svoje veze, te je Matora nedavno ispričala kako je izgledao trenutak kada je shvatila da je zaljubljena u Sanju. 

- Ušla sam kasnije u "Zadrugu", ali se sećam se trenutka kada sam je videla. Čak sam i bivšoj devojci rekla da Sanja ima dobro du*e. Takođe, sećam se trenutka kada sam se zaljubila u nju, jer sam je u prvi mah gledala potpuno drugačije. Mislila sam da je glupa i ograničena, ali smo jedne večeri dugo pričale i samo sam osetila potrebu da dođem i da je zagrlim. Sanja nije glupa već se samo zbuni, a radimo na tome da sve reči izađu iz nje kad treba - rekla je Jovana koja je otkrila da po izlasku iz rijalitija planira da se veri sa svojom devojkom.

- Želela bih da nakon završetka rijalitija napravim žurku na kojoj bih se verila sa Sanjom. Čak i ako se budemo rastale, Sanji će da ostane lep prsten - kazala je Jovana.

 

 

Komentari (2)

Na

16.03.2018 20:52

...ovo mogu samo reci BLJAK

Mika

18.03.2018 18:30

A Sanja ce da bira tenis za ugradnju.