Sin Sande Rašković Ivić
Facebook
Sin Sande Rašković Ivić

Facebook

Sin Sande Rašković Ivić, Foto: Facebook

Kako piše hrvatski Jutarnji list, Ivić se "narugao Hrvatskoj nazivajući Dalmaciju zapadnom srpskom pokrajinom", a u svojim objavama najavljivao je kako će "sledeći napad Srbije na Hrvatsku biti daleko žešći nego onaj iz devedesetih godina".

Kako prenosi ovaj poratal, njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je letovao u vili u Primoštenu, koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan sa devojkom ovih dana posećivao druge gradove po Dalmaciji.

Za vreme boravka u Splitu, na Fejsbuk stranici objavio je tekst, kako prenosi Jutarnji, "poslednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini".

Na ovakvo ponašanje u sredu je reagovao donedavni saborski zastupnik i načelnik opštine Primošten Stipe Petrina i oštro osudio Ivićeve objave na Fejsbuku.

- Nezamislivo je da nakon ovih javnih drskih provokacija Jovana Ivića nije intervenisao niko iz MUP ili DORH. Taj mladić svojim istupima vređa hrvatsku državu i pljuje po žrtvama Domovinskog rata, te daje do znanja kako ne poštuje pravni poredak države u kojoj trenutno letuje. On svojim velikosrpskim težnjama izravno provocira celokupni hrvatski narod koji još nije zaboravio na sva ratna razaranja i ratne rane koje je pretrpeo - izjavio je Stipe Petrina, prenosi Jutarnji list.

"Dok aktuelni državni funkcioneri Hrvatske, dodao je Petrina, daju zeleno svetlo Srbiji za Evropsku uniju, dotle nadležna tela ćute i ne poduzimaju ništa u vezi smišljenih velikosrpskih provokacija Jovana Ivića", piše ovaj hrvatski portal.

Za letovanje proteklih dana u vili u Primoštenu niko iz porodice vlasnice Sande Rašković Ivić nije prijavio svoj boravak kancelariji Turističke zajednice opštine Primošten, rečeno je Jutarnjem u toj organizaciji.

Komentari (4)

Kad ce fantomke da ruse Tominu vikendicu?

27.07.2016 17:15

Cekajte, kada se hrvatski zvanicni drzavni organi brutalno mesaju u nasa unutrasnja pitanja, priznaju Kosovo i jos nam se podsmevaju, beatifikuju Stepinca i kolosalno nas prave idiotima, primenjuju sedmostruke standarde u vezi granica sa nama i slovencima, ne mozes srspku zvaku tamo da kupis a ovde se bore za nekakva trgovacka prava, lome cirilicne table, Tomson orgija, bolje im opsuj siluj i pobij sve zivo nego reci da si srbin . . . onda je to kul. A sad se digla kuka i motika zbog klinca...

xyz

27.07.2016 17:44

Nadam se da su našli dobrog staklara za sutra...

Picopevac

27.07.2016 20:02

Ocito da balavac nema pojma sta su takvi i slicni njemu uradili narodu na ovim prostorima. Zakuvaju, pa odu! Sve takve treba govnjivim motkom. Ako moze da zivi i uziva tamo, koji moj cacka mecku. Svi smo osetljivi na tudje nacionalizme, zar ne!? Sta mu je ovo trebalo?

Dragorad

27.07.2016 22:45

Mali samo govori istinu,uskoro dolazi kraj ustaškoj tvorevini.