Sanda  Rašković Ivić
Dušan Milenković
Sanda  Rašković Ivić

Dušan Milenković

Sanda Rašković Ivić, Foto: Dušan Milenković

Bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma niti rešavanja medjunarodnih konflikata, što se pokazalo i u slučaju Sirije, izjavila je danas predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić.

Ona je tokom diskusije o Rusiji koju su organizovali ambasada SAD i predstavnici Transatlantske akademije, u razgovoru sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom i Tedom Rajnertom iz Transatlantske akademije, rekla da su sankcije EU prema Rusiji pogrešne i štetne za odnose EU i Rusije, saopštila je DSS.

Rašković-Ivić je rekla i da je potrebno dodatno osnažiti odnose Srbije i Rusije, a posebno pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji koje je sada daleko od zadovoljavajućeg.

Bliskost Srba sa Rusima utemeljena je ne samo na slovenstvu i pravoslavlju, nego i na činjenici da Rusija nikada nije bombardovala Srbe, niti od Srbije tražila da preda deo teritorije, navela je ona.

"Raspadom Jugoslavije zapadne zemlje podržale su Hrvatsku, Sloveniju i Federaciju u okviru Bosne i Hercegovine, a srpski korpus koji je označen kao 'loš momak' prirodno je našao saveznika u Rusiji", kaže Rašković-Ivić.

Prema njenim rečima, Krim je istorijski ruska teritorija koja nije anektirana 2014. godine nego je referendumom vraćena u okviru Rusije, kao što je i Kosovo i Metohija istorijski srpska teritorija koja se uz kršenje medjunarodnog prava otima Srbiji.

Predsednica DSS će, u okviru razgovora sa domaćim i medjunarodnom akterima, nastaviti sa aktivnim predstavljanjem politike te stranke čija je suština slobodna Srbija van EU i NATO.

Komentari (8)

Ja

29.05.2016 15:09

Ne znam odakle uopste pravo americkom ambasadoru da nam deli lekcije o tome kakav odnos Srbije i Rusije treba da bude. Nama ne treba staratelj, a ni neko ko ce da misli umesto nas. Da su malo manje mislili umesto nas i "starali" se, gde bi nama bio kraj. Samo neka nastave da glume ludilo, sto ga vise glume, narodu se sve vise gade i sve ce im biti teze da ovde implementiraju svoje NVO ciljeve.

slavko

30.05.2016 07:00

@Ja - ziva i zdrava bila gospodo ko ti je otac i nebila jaka i pametna ziva i zdra va bila reci nesto za srbe van srbije

Ivan

29.05.2016 20:21

Bravo Sanda slazem se u potpunosti sa vasim stavom. Dosta su nam vise Amerikanci drzali lekcije u nasoj zemlji a vecina nasih politicara samo klimali glavom a svi znamo koliko su nam ti isti amerikanci naneli zla.Napokon da se nadje neko i kaze ono sto 90% gradjana srbije misli.svaka cast

MK Ultra

29.05.2016 21:55

Kao da sam vec video negde ovu pozu - prekopljeni prsti...

Lukas

29.05.2016 22:11

Sanda je na'žalost u pravu.Ameri nas bombardovali,ubijali,oteli nam naše Kosovo i sad se miješaju ko će u vladu.Biraju poslušne i one koji klimaju glavom koji odobravaju šta im oni narede.A sve to za šaku dolara!Naši političari slijepi pored očiju.Nikad se ne može uporediti Amerika sa našim vječnim i istoriskim prijateljem Rusijom.Znamo šta su nam Ameri i Zapad napravili i šta nam još rade.A ko su nam Rusi.Dok još ima vremena,dati Rusima da naprave Bazu u sred Srbije.Inače Srbiju rasparčaće!

milomir.dv

30.05.2016 10:37

Do juče ste pisali SKOT kako odjednom Skat.Ko vam je naredio?

Đedo

30.05.2016 13:45

Koje laži. Šta se sada izvlači. dok sam bio u DSS postojalo je pravilo da se ne ide u stane ambasade država koje su priznale Kosovo na bilo kakve sastanke. Šta ima tamo da traži uopšte kao patriota. A izbaci ovakvo saopštenje posle 2 dana kada je otkriveno da je tajno išla na sastanak. Mnogo mutne radnje.

Nenad

31.05.2016 02:26

Bilo bi lepo da neko prikaže neku fotografiju sa ovog navodnog skupa, kaže ko su još bili učesnici i otkloni svaku sumnju. Ovako ispada da se diskusija vodila između Sande i američkog ambasadora u 4 oka. A uo čemu su u tom slučaju pričali, oni valjda znaju.