„Marijan poznaje  Noleta u dušu”:  Vajda i Đoković
profimedia
„Marijan poznaje  Noleta u dušu”:  Vajda i Đoković

profimedia

„Marijan poznaje Noleta u dušu”: Vajda i Đoković, Foto: profimedia

Pre svega, treba reći da je slavni Nemac u protekle tri sezone, otkako je postao Novakov trener, znatno unapredio njegovu igru. Pod njegovom komandom Novak je osvojio šest grend slemova, 16 mastersa i ostvario 201 pobedu! Ipak, sada već opasno deluje da je u njihovoj saradnji došlo do zasićenja, da tu više nema onog žara, a s tim se u razgovoru za „Alo!” slaže i Nikola Pilić, prekaljeni stručnjak koji obojicu poznaje u dušu.

- Novak i Boris su se umorili jedan od drugoga, da se tako izrazim. Pazite, Beker je u decembru 2013. sebi postavio dva cilja: da Novak postane broj jedan i da osvoji Vimbldon. Još na svadbi na Svetom Stefanu rekao mi je da je on svoje već obavio. Zajedno su puno napravili, ali čini mi se da je sada pravo rešenje da Nole dalje nastavi samo sa jednim trenerom - ističe Pilić za „Alo!“.

Više ne može da  pomogne: Boris Beker

profimedia

Više ne može da pomogne: Boris Beker, Foto: profimedia

Osim Bekera, Novak je kroz karijeru radio samo sa dvojicom stručnjaka. Marijan Vajda je uz njega od 2006. godine, dok je saradnja sa Todom Martinom trajala manje od godinu dana. Razlog? Novaku je tada bilo „komplikovano da radi sa dva trenera”.

- Vajda je jedino pravo rešenje! Ne vidim ko bi mogao više da mu pomogne. Taj čovek ga zna u dušu, s njim je već 10 godina, putuje, druži se, trenira ga, zna sve Novakove vrline i mane. Šta voli, šta ne. Njih dvojica su neprikosnoven tandem, tim koji pobeđuje.
Pilić smatra da samo Vajda ima snage da iznova preporodi Novaka.

Nikola Pilić

profimedia

Nikola Pilić, Foto: profimedia

- Novak je počeo da popušta pod pritiskom. On više ne može da odgovara na pitanja o poteri za Federerom i rekordima. To je postalo neizdrživo. Da poludi čovek. Razmislio je o svemu i rekao: „Stani malo, hajde da malo uživam na terenu. Da krenem ispočetka“, a tu Vajda može da odigra ključnu ulogu - zaključio je Pilić.

Ne brinite zbog „mučenja” protiv Zvereva

Đoković je juče uspeo da se plasira u polufinale turnira u Šangaju, ali tek posle preokreta u duelu sa Nemcem Mišom Zverevim 3:6, 7:6, 6:4. - Izvukao se, ali nije dobro igrao. Nije lako biti na vrhunskom nivou posle mesec dana pauze. Mislim da će proći i Butistu Aguta i posle osvojiti titulu, ali i ako ne uspe, nije drama. Mnogo vas je Novak razmazio uspesima, pa se sada i na njegov poraz u finalu gleda kao na neuspeh - poručuje Pilić.

Komentari (2)

Vule

15.10.2016 14:38

Zena ga vuce u sportski i privatni ponor

A

15.10.2016 18:38

@Vule - ti si vec u ljudskom ponoru zlobe i nekulture! Ti zivis sa njima pa znas sve o njima! Okreni se svom zivotu imaces o cemu da mislis a ne da se bavis tudjim!