Novak Đoković
profimedia
Novak Đoković

profimedia

Novak Đoković, Foto: profimedia

Te glasine za “Alo!” je analizirao poznati teniski stručnjak Radmilo Armenulić. Za njega je jedino Bred Gilbert adekvatan izbor!
- Bred Gilbert jedini od pomenutih ima iskustva u trenerskom poslu. Svojevremeno je trenirao Endija Marija i unapredio mu je igru. Bio je vrhunski igrač, među deset najboljih. Najozbiljniji je od svih trenera sa liste - jasan je Armenulić.

- Štefan Edberg je takođe na listi potencijalnih kandidata?

- Bio je dobar teniser, ali nikada nije bio trener. To ne znači da ne bi bio uspešan sa Noletom. Ni Boris Beker se nije bavio trenerskim pozivom pre saradnje sa Đokovićem, pa mu je dosta pomogao. Edberg je tokom karijere bio veoma uspešan na Vimbldonu. Krasio ga je jak servis, dobar volej udarac i ofanzivna igra, mislim da bi na tom planu radio sa Đokovićem - objašnjava bivši selektor Dejvis kup reprezentacije.

- Ameli Morezmo je sarađivala sa Endijem Marijem?

- Bila je korektna teniserka, ali više je vidim kao zvezdu koja sedi u Novakovoj loži i pruža mu podršku - jasan je Radmilo.

- Španac Mancisidor je imao zapažene rezultate sa Garbinjom Mugurusom?

- Zaista ga se ne sećam ni kao igrača, a nisam ga zapazio ni kao trenera.

- Džimi Konors ima iskustvo u radu sa teniskim zvezdama?

- Najduže je igrao tenis od svih navedenih. Ima najviše pobeda ikada i jedini je koji je sa dve ruke igrao slajs. Konors nije igrao spinove, nego ravne udarce, što je danas demode. Nema sumnje da spada u najveća imena svetskog tenisa, ali njegova igra je sada prevaziđena.

- Ko je po vašem mišljenju najbolje rešenje za mesto Novakovog trenera?

- Najviše bih voleo da ostane Marijan Vajda. Jednostavno, Nole je sa njim postao najbolji i ostvarivao najbolje rezultate. Lako je Majklu Felpsu i Useinu Boltu, koji jednom godišnje ostvaruju vrhunske podvige, Novak to mora da radi svake nedelje - zaključio je Armenulić.

Bred Gilbert

twitter

Bred Gilbert, Foto: twitter

Bred Gilbert

Poslednjih godina radi kao komentator i analitičar na “ESPN”, a sarađivao je sa igračima kao što su Andre Agasi, Endi Rodik, Endi Mari i Kei Nišikori. Najveće iskustvo stekao je radeći sa Agasijem osam godina, kada je čuveni Amerikanac osvojio šest od svojih osam grend slemova.

Aleho Mancisidor

twitter

Aleho Mancisidor, Foto: twitter

Aleho Mancisidor

Španac je najpoznatiji po saradnji sa Garbinjom Mugurusom. Bivši teniser sarađivao je za zemljakinjom od 2010. do 2015. godine i formirao ju je kao igračicu.

Džimi Konors

profimedia

Džimi Konors, Foto: profimedia

Džimi Konors

Sarađivao je sa Endijem Marijem i Eženi Bušar. Takođe, radio je i sa Endijem Rodikom, kao i kratko sa Marijom Šarapovom.

Ameli Morezmo

profimedia

Ameli Morezmo, Foto: profimedia

Ameli Morezmo

Bivša teniserka trenirala je Endija Marija. Rastali su se u maju, najverovatnije jer Francuskinja nije mogla da mu se posveti u potpunosti posle prošlogodišnjeg porođaja.

Štefan Edberg

profimedia

Štefan Edberg, Foto: profimedia

Štefan Edberg

Radio je samo sa Rodžerom Federerom 2014. Švajcarac je tada otkrio da je njegova uloga bila više mentorska nego trenerska.

Komentari (4)

momazver

19.10.2016 09:29

NEEEE, AMELI! Da sedi u loži pored onog mu slatkiša od žene?Neće maca slanine...hihihihi...Idi begaj...

top

19.10.2016 12:46

Ma samo da "mnogo bolje servira"....servis mu je "katastrofa".... Kad tako dobro igra, s pesmom ce usavrsiti sevis, i to je to. Ja to razmisljam "onako laicki". Savetovao bi mu da me poslusa, netrebaju mu nikakvi ni Borisi ni Bekeri....! Srecno Novace.....!!!!!

bgd

19.10.2016 15:58

Novak treba da promeni suprugu a ne trenera jer ga je ona odvela u propast sa vegan ishranom i budizmom.

rodoljub

20.10.2016 08:33

sve sam pametnjakovic do pametnjakovica,mislio da je armenulic normalan a ne kao onaj bogdanovic,pa ne moze na sirovoj paprici i sta ti ja znam kakvom povrcu iz egoticnih krajeva da serviras jos malo nece moci ni da prebacuje loptu preko mreze,slanina i beli luk pa da vidis kako pici,a zenu mu ostavite na miru,treba ukloniti nabedjene nutricioniste.