Kućne maske za lice, kosu i telo
Shutterstock
Kućne maske za lice, kosu i telo

Shutterstock

Kućne maske za lice, kosu i telo, Foto: Shutterstock

Tajna za meku, baršunastu i svilenu kožu nalazi se u kuhinji, zato odložite odlazak u drogerije i kozmetičke salone i kod kuće napravite svoj lični spa centar.

Banana lifting
Kome je potreban botoks, kada imamo banane? Pomoću ove voćke možete da napravite domaću masku za lice koja hrani kožu i čini je nežnijom. Izgnječite dobro jednu bananu srednje veličine tako da od nje dobijete pastu, a potom je lagano nanesite na lice i vrat. Ostavite je tako 10 do 20 minuta, a onda isperite hladnom vodom. Recept za još jednu masku: 1/4 šolje jogurta, dve kašike meda, koji je prirodni lek za akne, i jedna banana.

Magija majoneza
Zašto trošiti bogatstvo na skupocene pomadice kada sebe možete častiti maskom od majoneza. Nežno nanesite majonez po čitavom licu i držite 20 minuta. Zatim je skinite i umijte se hladnom vodom. Lice će vam izgledati čisto i blistavo.

Kiselo hrani
Maskom od limuna ćete istovremeno nahraniti i očistiti kožu od mrtvih ćelija. Potreban vam je sok od jednog limuna i 1/4 šolje maslinovog ili bademovog ulja.

Jaje za sve tipove kože

Trk do frižidera po jaje ako imate veoma suvu kožu. Odvojite žumance, ono vam ne treba, već izlupajte belance. Masnoj koži uz beli deo jajeta odgovara malo limuna i meda, dok normalna koža zahteva celo jaje. Obožavaćete svoje lice nakon ove maske.

Ulje za suvu kosu

Ovo je najjednostavnija prirodna maska za suvu kosu i nije potrebna nikakva posebna priprema. Od sastojaka vam je potrebno samo maslinovo ulje! Zagrejte 20 ml maslinovog ulja i nanesite ga koncentrišući se prvo na koren i krajeve kose. Zatim četkom rasporedite ulje po čitavoj kosi. Stavite plastičnu kesu ili kapu za kupanje i ostavite tako tridesetak minuta, a zatim isperite blažim šamponom. Ako vam je kosa oštećena, možete ulje ostaviti i čitavu noć, kako bi se obnovio keratin i povratila čvrstina i sjaj kose.

Limun za masnu kosu

Sastojci: 5 kašika jogurta, kašika sode bikarbone, kašika sveže isceđenog limunovog soka. Pomešajte sve sastojke i nanesite na celu kosu, a posebnu pažnju posvetite korenu kose. Ostavite tako četrdesetak minuta i isperite masku samo mlakom vodom. Ovu masku stavljajte jednom nedeljno.

Banana za oštećenu kosu

Priprema: Bananu izgnječite, dodajte tri kapi bademovog ulja i promešajte. Umasirajte masku u kosu i teme, stavite kapu za kupanje i ostavite tako pola sata.

pahulje

Shutterstock

pahulje, Foto: Shutterstock

 

Nežno kao pahulja

Ako tražite brzinsku masku koja će lice učiniti lepšim, zgrabite ovsene pahuljice. Pomešajte 1/2 šolje tople vode i 1/3 šolje ovsenih pahuljica, a zatim pustite tri minuta da odstoji i dodajte dve kašike jogurta, isto toliko meda i jedno belance. Nanesite tanak sloj maske, koju ćete isprati posle deset minuta toplom vodom.

 

Piling za telo

Pomešajte sve sastojke, a onda nanesite na kožu trljajući je tokom tuširanja i dobro isperite. Posle toga vam neće biti potrebno mleko za telo, jer će maslinovo ulje učiniti da vaša koža ostane nežna.Potrebni su vam:

- 1/2 šolje morske soli

- 1/2 šolje braon šećera

- 1/4 šolje maslinovog ulja

- Nekoliko kapi esencijalnog ulja od pomorandže