Aleksandar Đorđević
EPA
Evrobasket 2017, srbija

FIBA

Evrobasket 2017, srbija, Foto: FIBA

Neće to biti okršaj mačke i miša, kao što je to svojevremeno umelo da bude kada je igrala naša reprezentacija sa današnjim protivnikom. Slovenci su u međuvremenu mnogo porasli, tako da Saletove pulene čeka najteži ispit.

„Moramo da pazimo i kad prelazimo ulicu”

Đorđević se zbog muke sa brojnim pehovima koji su nas zadesili našalio i sa povredom Stefana Jovića, koji, srećom, nije teže povređen na meču protiv Rusa, i rekao da mu je igrač rekao da želi da igra finale.

- Uradili smo magnetnu rezonancu, sve je OK. Radi se o distorziji zgloba. Ova povreda baš nije bila poželjna, ali kakva nam je godina, uopšte me ne čudi. Moramo da vodimo računa kad prelazimo ulicu, da ne bude žuto, nego da bude baš zeleno, da gledamo rupe u asfaltu, da kontrolišemo ulje u autobusu - našalio se Đorđević.

Još jedan korak je ostao, još jedan stepenik do sna. Mnogi su otpisali našu ekipu jer u svojim redovima nije imala glavne zvezde, ali su „orlovi”, protivno prognozama pre starta šampionata, zasluženo stigli do prilike da se bore za najsjajnije odličje. Komandant Đorđević je poručio da ekipa ne sme da stane danas.

- Do sada smo odradili dobar posao, ali nije još gotovo. Momci su od prvog dana napornim treninzima i odnosom prema dresu došli do finala. Krasila ih je ozbiljnost, profesionalnost, ovo je samo potvrda takvog odnosa prema poslu kojim se bavimo - rekao je Sale nacionale.

On je dodao da još nismo videli sve od Srbije na Evrobasketu.

- Imamo još prostora da poboljšamo igru, bez obzira na to što je u nekim momentima bila na dosta visokom nivou, naročito u odbrani. Momci moraju da shvate da jedino odbranom možemo da dođemo do pehara. Ovo smo sanjali, zato ponavljam - ne smemo da stanemo - istakao je Đorđević.

On se vrlo pohvalno izrazio o Slovencima.

Slovenija-Srbija

90 poeni 82

79,9 sl. bacanja (%) 76,4

54,1 za dva (%) 56,1

35,8 za tri (%) 33,1

38,9 skokovi 38,9

11,0 sk. u napadu 12,6

27,9 sk. u odbrani 26,2

18,9 asistencije 21,4

11,2 izg. lopte 11,5

8,2 ukr. lopte 6,6

3,2 blokade 2,0

21,4 l. greške 21,1

 - Igrali su impresivno u odnosu na protivnika, koji im je dozvolio da budu impresivni. Ali mi smo drugi protivnik, znamo kako se zovemo. Imamo oružje, pa izvolite, videćemo. Kome je drago, neka uđe u bitku. Nećemo ih pustiti i gledati kako oni to sve lepo rade. Imamo iskustva u finalima, velikim utakmicama, i sigurno da postoji promil uticaja na meč, ali nije presudan. Jedna utakmica je to, znate, sve je moguće. Kod igrača ne postoji trema - dodaje selektor „orlova“.

Na kraju, malo u šali, malo u zbilji, Sale je ovako prokomentarisao trojke Slovenaca na Evrobasketu.

- Znate ono u Americi kad seku mrežice kada osvoje titulu? Možda bi Slovenci trebalo da ponesu celu tablu. U karijeri nisam video ovoliko šutova za tri poena o tablu - zaključio je Đorđević.

 

 

Komentari (1)

dexxx

17.09.2017 12:17

oni su nasi zlatni momci ..pa neka im je sa srecom..