Aleksandar Đorđević
Profimedia
Aleksandar Đorđević

Profimedia

Aleksandar Đorđević, Foto: Profimedia

Selektor Srbije će sa minhenskim Bajernom u sredu odmeriti snage u četvrtom kolu Evrokupa, a očekivanja pred taj duel otkriva za podgoričke "Vijesti".

- Uglavnom se koncentrišem na utakmicu, a već sam igrao u gradovima gde sam ostavio neki trag. Nadam se vedrim licima, lepom prijemu, a posle toga zvižducima i navijanju za Budućnost, što je i normalno - rekao je Đorđević za "TV Vijesti".

Sećanje iz poslednje utakmice protiv šampiona Crne Gore još nije izbledelo.

- Čini mi se da smo pobedili tada. Jako su lepa sećanja na taj period. Najlepši dani sportiste su igrački dani. Mi koji se bavimo sportom, odnosno košarkom, na drugi način smo asistenti, "spojleri". Igrači su ti koji se zabavljaju, mi smo tu da im pomognemo.

Bajern je pre dva dana doživeo debakl protiv Bamberga (90:59), ali u Podgoricu stiže kao drugoplasirani tim u grupi, dok je Budućnost posle tri meča bez pobede.

Đorđević kao trener Bajerna

Profimedia

Đorđević kao trener Bajerna, Foto: Profimedia

- Očekujem jako tešku utakmicu. Budućnost ima hrabru, jaku ekipu. Ekipu koja se nikad ne predaje, koja zna da igra košarku. Vilijams je lider, ali tu su i Savović, Suad Šehović... Jako mi je drago što je Vlado Šćepanović seo na vruću trenersku klupu. Drago mi je zbog njega i što ću ga videti sutra - rekao je selektor Srbije.

Imate li nešto da mu poručite?

- To ću mu reći kad se vidimo - kratak je bio Đorđević.

Odlični strateg smatra da Podgoričani mogu da se upuste u borbu za trofej u ABA ligi.

- Klub ima iskustva kako da napravi ambijent i u samom gradu, kako da napravi kontakt sa ljudim koji prate i vole klub. Krenuli su dobro i sigurno da Budućnost neće odustati od titule u ABA ligi.

Posle srebra na Olimpiskim igrama u Riju, selektor Srbije ima najviše ambicije sa nacionalnim timom na Evrobasketu naredne godine.

- Tu imamo velike ambicije. Tu će biti momci koji su izneli najveći teret ovog leta. Ekipa koja poslednje tri godine zajedno, nastavlja zajedno. Računam i na Stefana Markovića. Moja velika obaveza je da Stefana ubedim da ostane deo ovog tima, da odigra još jednu godinu u dresu reprezentacije. Prerarno se oprostio. On je odličan čovek, momak sa velikim karakterom. Njegov karakter je preslikan na našu reprezentaciju i na našu igru - kazao je Đorđević.

Komentari (2)

Niksic

08.11.2016 19:35

Vole te Niksicani,dobro dosao Kralju u Srpsku Cg

Prle

09.11.2016 18:48

@Niksic - Kakvu srpsku cg ? Da se niso pogubio junace.