Sahrana Cvetane Adamov
S. Surla
Sahrana Cvetane Adamov

S. Surla

Sahrana Cvetane Adamov, Foto: S. Surla

Dragica Felbab sahranjena je, u prisustvu nevenčanog supruga Gorana, rodbine i prijatelja, na groblju u Novom Miloševu. Tužnom ispraćaju prisustvovao je veliki broj žitelja Novog Miloševa, ali i drugih mesta ovog dela Banata, kao i kolege sa posla.

Cvetanu Adamov na poslednji počinak na elemirskom groblju, ispratili su neutešna majka Olgica, brat blizanac Žarko i starija sestra Dragana sa njenom porodicom, brojni rođaci i prijatelji. Suznih očiju od nje se oprostio i njen momak Bojan, sa kojim je pre kobne nesreće planirala venčanje i zajednički život.

A kada su kovčeg sa Cvetaninim telom, uz zvuke sirene ambulantnih kola, spuštali u raku, on je ridajući razbio tanjir, kao simbol nesuđenog zajedničkog života, na šta se elemirskim grobljem prolomio lelek i kuknjava. Malo ko od više stotina prisutnih tada nije zaplakao. A Bojan je još dugo pred kapelom neutešno plakao.

Od Cvetane su se prigodnim govorima oprostile i njene kolege sa posla, medicinsko osoblje iz Kikinde, kao i meštani Elemira, njenog rodnog sela.

Sahrana Cvetane Adamov

S. Surla

Podslednji oproštaj od Cvetane Adamov, Foto: S. Surla

- Nisi ostvarila svoje ciljeve, da se krstiš, da se venčaš, da imaš belu venčanicu – rekla je opraštrajući se od nje, jedna od koleginica, dok su prisutni plakali. Cvetana se 1. aprila verila, a za kraj avgusta spremala je venčanje. Kobna nesreća prekinula je njen mladi život.

- Bili smo mnogo bliski, blizanci smo, ali nisam mogao da naslutim da će joj se nešto strašno desiti. Kobnog dana bio sam uznemiren jer se nije vraćala sa posla, a kada su policajci došli pred vrata da nam saopšte strašnu vest, sve mi se smračilo – kroz suze govori brat Žarko.

Tagovi