Nenad Ćulibrk sahrana
S. B.
Nenad Ćulibrk sahrana

S. B.

Nenad Ćulibrk sahranjen uz najviše počasti, Foto: S. B.

Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović, prilikom izvođenja redovne letačke obuke nastradali su u petak ujutro kada je vojno-školski avion „Supergaleb G- 4“, u kojem su se piloti nalazili,pao u atar sela Slatina kod Šapca. Oba pilota su na mestu nesreće preminula.

Od potpukovnika Ćulibrka oprostila se porodica, rodbina, mnogobrojni prijatelji ali i kolege, visoki vojni zvaničnici kao i sveštenstvo SPC.

Tužna kolona od više stotina ljudi ispratila je na večni počinak, vrsnog pilota, sjajnog muža i oca, kolegu a bol i suze niko nije mogao da sakrije. Uz zvuke trube i doboša, melodiju „Tamo daleko“ i uz počasne plotune, sahranjen je potpukovnik Ćulibrk.

Prošlog petka meštani Slatine, posmatrali su let „Supergaleba G-4“. Niko nije ni slutio da će prisustvovati potresnoj i strašnoj sceni. Na parceli Milete Mladenovića, iza njegove kuće, avion je pao. Meštani Slatine u šoku su kad su shvatili kakvoj su tragediji prisustvovali.

- Stalno mi se vrti u glavi slika aviona koji pada. Svi smo bili na dvorištu i posmatrali let. Neverovatno kako je nisko leteo, zvuk je bio prodoran. Proleteo je od Šapca prema Ceru, napravio krug, pa se opet iz pravca Šapca vratio na ovu stranu. Tokom leta okretao se na stranu, podizao, spuštao, ma sve je izgledalo kao na aeromitningu. U tom poslednjem preletu se nagnuo na jednu stranu i samo je odjednom počeo vrhom na dole da pada. Mislio sam sad će se ponovo popeti, ali onda sam video ogroman oblak dima – kaže Mile Trifunović, meštanin Slatine, čija se kuća nalazi u blizini mesta pada aviona.

Slično nam je rekla i jedna meštanka, koja je pomno pratila let aviona.

- Baš sam pažljivo pratila njegov let i nažalost pad. Pre nego što će pasti zvuk motora aviona se nije čuo. Na žalost padao je vrhom nadole, a potom se pojavio dim, tad mi je bilo jasno da se srušio, uspaničila sam se i odmah pozvala vatrogasce – kaže ova meštanka, koja nije želela da joj se ime pominje.

Istragu pada aviona i pogibije dva pilota Sprovodi Više javno tužilaštvo u Šapcu.