Samo bez euforije:  Marina Maljković
Vesna Lalić
Samo bez euforije:  Marina Maljković

Vesna Lalić

Marina Maljković, Foto: Vesna Lalić

- Maksimalni fokus i koncentracija svih nas su posvećeni sutrašnjem putu. Mi smo posle dve prijateljske utakmice sa Turskom trenirali, radili. Ima stvari kojima sam zadovoljna, a neke i dalje nisu na najboljem mogućem nivou. Imamo sedam dana da to ispravimo, ali smo sada svi fokusirani na put - rekla je Maljkovićeva novinarima na otvorenom treningu u Beogradu.

Srbija sutra u podne kreće za Rio, a putuje preko Dubaija. Ceo put bi trebalo da traje 14 sati.

- Imamo odredjenih problema koji nam lebde iznad glave od početka priprema, a to su tri košarkašice koje su došle kasnije (Sonja Petrović, Ana Dabović i Aleksandra Crvendakić). One imaju probleme zbog aklimatizacije. Sada je sva pažnja lekarskog tima usmerena na pripremu da put prodje što bolje i na aklimatizaciju na olimpijsko selo, da se, ne daj bože, nešto tamo ne iskomplikuje - rekla je selektorka.

Igračice su večeras dobile slobodno da se pripreme za put.

Sonja Petrović i Ana Dabović igrale su u WNBA, dok je Aleksandra Crvendakić igrala na Evropskom prvenstvu za igračice do 20 godina, na kome je Srbija došla do polufinala, a mlada srpska igračica izabrana je u prvu petorku tima.

- Ne znam kako bih to rečima opisala, ali sam presrećna jer sam sa 20 godina u ekipi evropskog prvaka, što je velika čast, a onda sam i u timu koji ide na Olimpijske igre. Ne idemo tamo samo da učestvujemo. Mislim da ove devojke vrede, što su pokazale i prošle godine. Nije mi bilo teško da se uklopim, sve su me privatile i hoće da mi pomognu da učim od njih - rekla je Aleksandra Crvendakić.