Hašim Tači
Associated Press
Hašim Tači

Associated Press

Hašim Tači, Foto: Associated Press

"Mogu da vam potvrdim da je potpredsednik Pens jasno izjavio da će SAD biti direktno uključene u postizanje konačnog sporazuma. Sam potpredsednik Pens biće posvećen tome i maksimalno uključen u proces", rekao je Tači za albanski servis radija "Glas Amerike".

On je ocenio da spremnost američke administracije i Pensa lično garantuje uspeh procesa koji će, prema njegovim rečima, "voditi Kosovo ka konačnom sporazumu o normalizaciji i pomirenju sa Srbijom i otvoriti mogućnost za ulazak Kosova u Ujedinjene nacije".

Prema njegovim rečima, "to će prekinuti zamrznuti i veoma opasni status kvo u Kosovu i regionu".

"Pokušaćemo da radimo na postizanju sporazuma koji će ići u prilog i Prištini i Beogradu i od kojeg će imati koristi međunarodna zajednica i Zapadni Balkan", dodao je Tači.

Komentari (4)

Ma da SAD

30.09.2017 03:50

koje su i bombardovale i pobile i izbacile svoj osiromašeni uranijum da sve je to sad miljama km. udaljenih pa su postali dušebrižnici da dele SFRJ a zatim SRJ i na kraju Srbiju stvarajuci Albaniju na tlu Srbije !

Doki

30.09.2017 07:45

Sta bi vi bez Amerike?

Тртрћко

30.09.2017 08:27

Кога је амер помагао уз дуж и попреко касније му је постао сурови непријатељ!Оне са брадом су држали ки мало воде на длану а после ... авионима БУМ у зграде!ТРИ ХИЉАДЕ ЉУДИ УБИЈЕНО!Да ће то бити и са албанцима то стоји.У Албанији били руси да им помогну у развитку па се покарамбасили да су руси једва утекли.Онда су им дошли кинези пре подне а увече утекли!ДА ЗНАТЕ ИСТИНУ ЈЕР ТРЛЕ НЕМА ПИЛЕЋЕ ПАМЋЕЊЕ!Када алавим америма не буде довољно новца од албанске мафије биће - БУМ!Имају они још зграда

Fon Bock

30.09.2017 19:15

Onda i Rusi treba da se direktno umesaju u pregovore.