Dobro smo se prilagodili novom sistemu: Mitrović
Marko Metlaš
Dobro smo se prilagodili novom sistemu: Mitrović

Marko Metlaš

Dobro smo se prilagodili novom sistemu: Mitrović, Foto: Marko Metlaš

„Orlovi“ se već nekoliko dana pripremaju u Staroj Pazovi i traže dobitnu kombinaciju za Irce, a Mitrović poručuje da je tim spreman i uigran.

- Psihički i taktički smo spremni za sledeću utakmicu. Nisam bio na prijateljskim mečevima (Kipar, Izrael, Rusija), ali sam ispratio i vidi se pomak u našoj igri. U ponedeljak treba da se držimo zajedno, da navijači budu uz nas, pošto je opšti utisak da nam je ovo veoma važan ciklus utakmica. Moramo da se plasiramo na to takmičenje, ali trebaju nam podrška i pun stadion da bismo uspeli u tome - kaže Mitrović za „Alo!“.

I dalje verujem da sam postupio ispravno kada sam oborio dron

Aleksandar Dimitrijević

I dalje verujem da sam postupio ispravno kada sam oborio dron, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Prva utakmica je veoma važna, na napadačima je najveći pritisak...
- Nije samo na napadačima, na svima je, ne mogu oni sami da igraju. Sve linije tima moraju podjednako dobro da fukcionišu, od odbrane i veznog reda do napadača.

- Već znaš kako se love dronovi, da li znaš kako se love Irci?
- Ne znam kako se love dronovi, samo sam uradio ono što bi svako uradio. Stojim pri tom stavu da sam uradio ispravnu stvar i ne bih se vraćao na tu temu. Što se tiče utakmice sa Ircima, igram isti sistem u klubu, tako da mi je poznato šta selektor zahteva od nas. To je neki pravac kojem težimo i tom igrom možemo da odgovorimo svima.

- Da li ima nekih očigledih promena u pristupu, da li je napornije, zahtevnije kod Muslina?
- I ranije smo radili veoma profesionalno. Imam utisak da se sada radi dosta konkretnije na stvarima koje zahteva utakmica. To će nam pomoći da budemo spremniji za meč i da bolje sačekamo protivnika.

- Selektor je najavio novi sistem igre, koliko se ekipa prilagodila?
- Dobro se prilagodila. U ovom sistemu igre je najvažniji presing i mnogo se radi na tome. U tom pogledu ekipa mora da bude maksimalo spremna i uigrana, jer ako nije tako, lako se menja strana i stvaraju se problemi. U svakom segmentu igre moramo da budemo konkretni, a ja vidim napredak.