Milan Petrović (18) i Milić ilić (19)
Facebook
Milan Petrović (18) i Milić ilić (19)
Milan Petrović (18) i Milić ilić (19), Foto: Facebook

On se tereti da je žrtvi naneo povrede tupim predmetom, da bi ga potom usmrtio oštrim predmetom, nanevši mu povrede vrata.

Ilić i njegov drug Milan Petrović policiji su priznali i ubistvo taksiste.

- Taksi su zaustavili u nedelju uveče na autobuskoj stanici i tražili da ih Popović vozi do iznamljenog stana u kom žive. Kada ih je taksista dovezao do odredišta, rekli su da nemaju novca da mu plate. Popović ih je „pročitao“, shvatio je da nameravaju da ga opljačkaju i pokušao da se odbrani. Kako je po konstituciji mnogo jači od njih, oni su se uplašili da će ih savladati i pozvati policiju, te su ga - zaklali! Milić je izvadio nož. On je bio na zadnjem sedištu iza taksiste i ubo ga je tri puta u vrat - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Čedomir Popović sahranjen juče na Donjošorskom groblju
Čedomir Popović sahranjen juče na Donjošorskom groblju , Foto: S. Bečejić

 

 

Snimila ih obližnja kamera

Nakon prijave tragedije koja se dogodila, policija se dala u potragu za ubicama. Znali su da su u pitanju dvojica momaka koji su taksi vozilo zaustavili na autobuskoj stanici. Međutim, nisu znali da ih je obližnja kamera i snimila.

Dok su pokušavali da ga savladaju, Petrović je nesrećnom Popoviću vezao ruke za volan kablom za punjenje telefona. Kada ga je Milić izbo, on je iz novčanika nesrećnog taksiste izvadio 3.000 dinara, nakon čega su pobegli.

Kako „Alo!“ saznaje, ubice su se krile u iznajmljenom stanu koji su imali u Šapcu. Policija je u njemu pronašla njihovu krvavu garderobu koju nisu stigli da operu.

Popovićeve kolege u šoku
Popovićeve kolege u šoku, Foto: S. B.

- Petrović je bio taj koji je prvi uhapšen i koji je sve priznao. Rekao je gde se nalazi nož, ali i gde se sakrio Ilić, koji je i sam priznao da je izbo taksistu po vratu - dodaje naš izvor.

Popović je u nedelju primio dva putnika kod autobuske stanice u Šapcu i trebalo je da ih preveze do sela Zablaće. Međutim, u blizini spomen-kompleksa „Ašikov grob“ javio se dispečeru putem radio-stanice ponavljajući SOS šifru: „16, uboden sam, puno krvarim...“ Nakon što je izgubio previše krvi, izdahnuo je u bolnici.

Šabački taksisti
Šabački taksisti, Foto: S. B.

 

Počasni krug za Čedu

Čedomir Popović (61) sahranjen je juče na Donjošorskom groblju u Šapcu. Od Čede, kako su ga svi zvali, oprostili su se porodica, rodbina i mnogobrojni prijatelji , ali i oko 120 šabačkih taksista koji su mu odali počast vožnjom kroz grad. Oni su na ovaj način želeli i da skrenu pažnju javnosti na težak položaj taksi vozača, na učestale napade, šikaniranja i maltretiranja koja svakodnevno trpe. - Ovo je strašno, nemam snage da pričam. Toliko mi je žao Čede, bio je divan i čestit čovek - kroz suze priča Miodrag Reljić iz Maksi taksija. - Nešto mora da se preduzme, da se ljudi zaštite od ovakvih monstruma. Da li će propisima regulisati bezbdnosne mere, uvažiti naš apel da se noću ne vezujemo, ali država zaista nešto mora da preuzme da se rizici svedu na minimum - dodaje Reljić. Slično reaguje i njegov kolega iz Siti taksija, udruženja u kojem je vozio Popović. - Bar noću da nam ukinu obavezu vezivanja pojasa da bismo mogli barem brže da pobegnemo od nasilnika - kaže Nenad Obradović. Jedna od najstarijih vozača taksija je Dušica Đurić. - Nisam imala takva iskustva, kad nemaju da plate, pustim. „Ne morate“, kažem im. Ali za ovih 36 godina, koliko radim ovaj posao, četvorica mojih kolega su ubijena, trojica nožem i jedan iz pištolja - kaže Dušica. Popović je nešto više od šest meseci radio kao taksista. Dugo je bio bez posla, bio je srčani bolesnik, ali je dvoje dece trebalo školovati, pa se zaposlio kao taksi vozač. Od njega su se oprostili supruga Zorica, sin Pavle i ćerka Dunja.

 

Komentari (10)

Stojko

10.02.2016 07:46

Cestitao bih roditeljima na dobro obavljenom poslu. Nadam se da ce dobiti preko 10 godina, pa ce moci da uzivaju u zatvoru uz mnogo novih intimnih prijatelja.

citalac

10.02.2016 08:11

@Stojko - Jedan od ovih ubica je ranije bio u hraniteljskoj porodici.Ali ga to ne oslobadja krivice, malo je 10 god. , oni ce se ponovo vratiti kriminalu.

Milos

10.02.2016 08:42

@Stojko - Zasto odmah prozivate roditelje???Da nije majka Dragana Djurica mozda ubila nekog ili zlostavljala pa se to odrazilo na njega...kakav si kao dete takav si kao covek i to se ne menja.

citam

10.02.2016 15:51

@Stojko - nije on kriv nego droga sa kosova

DJovan

10.02.2016 22:12

@Stojko - Ja sam za : NA kolac, 20 godina a vec zaklao, zaklao, a ne ubio, znaci po ustaski rucno. I kome takav treba, on je kao i on. Potpuno mirno izjavio da je jos jednog zaklao I ta njegova hladna mirnoce bice mu olaksavajuca okolnost pred APELACIONIM grivosudijom, tamo svaka presuda ima svoju tarifu. I to je Vuciceva Pravna tvorevina.

stevan

10.02.2016 13:21

ja mislim da ce ih apelacioni sud posle sudjenja osloboditi.

Stojko

10.02.2016 13:41

@Milos Da li si procitao sta si napisao? Verovatno i ti imas dete koje je problematicno pa pravis opravdanja. Ko odgaja decu dok su mala, roditelji ili neko drugi, mozda se sama odgajaju?

lemi

10.02.2016 19:12

Uvek se pitam zasto nasi taksisti nemaju pregradu izmedju prednjih i zadnjeg sedista.

Sapcanin

10.02.2016 23:17

pod hitno vracanje smrtne kazne i javno vesanje na trgu .. Sa takvima samo tako treba.Ako ukrade seci prst ako opet ukrade seci ruku ,ako siluje javno kastracija pa lincovanje,ako ubije javno vesanje ...E kad bi tako zakon funkcionisao mnogo bi manje bilo ovakvih slucajeva!!!

Petar

11.02.2016 03:31

Strasno je sto ce ovakvi za maksimalno za 10 godina ponovo naci na ulici,i bojim se da ce kako statistike govore ponovo pociniti slicno delo.Ovo je samo za dozivotnu robiju bez mogucnosti pomilovanja.