Ružica Đinđić
Vladislav Mitić
Čuveni spot iz 1981. godine za pesmu „Malo pojačaj radio“

printskrin

Čuveni spot iz 1981. godine za pesmu „Malo pojačaj radio“, Foto: printskrin

Naime, u video-spotu za hit pesmu Zdravka Čolića „Malo pojačaj radio“, koja je ušla u istoriju muzike bivše Jugoslavije, pojavljuje se Ružica Đinđić (56), supruga pokojnog srpskog premijera Zorana Đinđića.

Čuveni spot u kojem se pojavljuje tada dvadesetogodišnja lepa studentkinja iz Novog Sada, koja je kasnije postala supruga premijera Đinđića, režirao je Boris Miljković. On je tek nedavno obelodanio ko je zapravo misterizona devojka iz spota, a ekskluzivno za „Alo!“ je otkrio kako je došlo do te saradnje i kako i zašto je baš Ružici pripala laskava uloga lepotice iz Čolinog spota.

- Taj spot sam režirao davnih osamdesetih godina. Trebala nam je jedna lepa devojka, a znali smo jednu lepu iz Novog Sada i zvali smo nju. To je bila Ružica. Bila je veoma lepa, ličila je na Kim Vajld, koja je u to vreme bila velika pop zvezda. Zvali smo je, ona je pristala i mi smo to snimili. Kasnije se ona zabavljala sa Zoranom, a onda se i udala za njega. U to vreme oni nisu bili ni u kakvoj priči. To je bilo ležerno vreme, bez ikavih planova, i ni o kakvoj podeli plena nije bilo reči - kaže Miljković.

Zdravko Čolić

A. Kerekić

Zdravko Čolić, Foto: A. Kerekić

Inače, Ružica je baš u to vreme kada se snimao spot bila u ljubavi sa muzičarom i bubnjarom Ivanom Feceom Firčijem, ako je suditi po onome što je on obelodanio pre nekoliko godina. On je, naime, u jednom intervjuu rekao da se zabavljao sa Ružicom u vreme kada su oboje imali dvadesetak godina, kao i da je njihova veza trajala dve godine.

Kim Vajld osamdesetih godina XX veka

Profimedia

Kim Vajld osamdesetih godina XX veka, Foto: Profimedia

- Da, tačno je da sam bio sa Ružicom - rekao je Firči, a na pitanje da li su još u kontaktu, odgovorio je:
- Naravno, ona je fenomenalna osoba. Imamo zajedničko društvo, koje je formirano u vremenu u kojem je prijateljstvo bilo zaista važna stvar. I dan-danas se jedni prema drugima ponašamo isto, bez obzira na to što se retko viđamo. Što kaže jedna moja drugarica: „Prijatelji su ti kao zvezde: ne vidiš ih uvek, ali znaš da su uvek tu negde“ - opisao je Firči njihov odnos.

Ružica Đinđić

Vladislav Mitić

Ružica Đinđić, Foto: Vladislav Mitić

 

 

Estrada i politika ruku pod ruku

Osim bivšeg višestrukog srpskog ministra Mlađana Dinkića, koji je napisao i komponovao veliki broj pesama, i Goran Pitić, nekadašnji ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom u vladi Zorana Đinđića, bio je pevač. U spotu za pesmu „Žena“ pevača Radoslava Rodića Rokija, snimljenom na „Mesamu“ 1986, bivši ministar pojavljuje se u ulozi jednog od pratećih vokala. Takođe, Borko Stefanović, lider Levice Srbije, nekada je bio basista novosadske pank grupe „Generacija bez budućnosti“, koja postoji i danas. Veliki zaljubljenik u muziku je i Nenad Čanak, on je komponovao muziku za mnoge radio-drame i filmove, svirao na albumu „Zašto da ne“ grupe „Električni orgazam“, bio je gostujući muzičar i u bendu „Lav hantersi“, a pevao je i u duetu sa Jelenom Karleušom. Takođe, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je u srednjoj školi svirao gitaru u demo-bendu.

Save

Save

Save

Save

Save

Komentari (11)

Deda

15.09.2016 08:26

Beše da je bila u vezi i sa Čankom?!?

Kiki

15.09.2016 08:29

Pa je l to ona gola usetala u kadar? Ruzice, Ruzice......a sad glumis damu! Sve su iste.

nedjo

15.09.2016 16:53

@Kiki - kiki,kiki....

MAČIĆ

15.09.2016 08:59

I gde ste vi ovde videli Ružicu?. U jednom momentu neko žensko bice vrcka i odlazi. Ne vidi se lice. To sam mogla biti i ja.

Srbin

15.09.2016 09:10

Cim je ona bila sa Fircijem, jasno mi je ko je !!!

Srbin

15.09.2016 15:42

@Srbin - Firci, srbomrzcu, nista ti nece pomoci ovi minusi !!!

nedjo

15.09.2016 16:52

@Srbin - a mozda tebe trebala da pita sa kime da bude?

dasa

15.09.2016 12:17

Od čega je kupila cementare,od demokratije supruga.dajte više istinu na sunce i ne perite pogrešne odluke.

Bata

15.09.2016 12:51

Fina zena hehehehehehhehe...

LJUBICA

15.09.2016 14:53

Blago nama sa muzičarima-političarimaSEPIM

nedjo

15.09.2016 16:51

neka zene ,nego peva i veseli ivica kad malo uzme dopinga...