Ima velike planove: Branko Ružić
Oliver Bunić
Ima velike planove: Branko Ružić

Oliver Bunić

Ima velike planove: Branko Ružić, Foto: Oliver Bunić

Nova Vlada Srbije koja će biti formirana do kraja naredne nedelje imaće i novo ministarstvo, ekologiju - poput nekadašnjeg ministarstva na čijem je čelu bio Oliver Dulić, a na čelo tog ministarstva, kako “Alo!“ saznaje doćiće potpredsednik socijalista Branko Ružić.

Ružić, koji je inače, pružio Ani Brnabić podršku i dok se samo spekulisalo da je u igri za premijera i čestitao joj odmah po imenovanju za mandatara, oberučke je prihvatio ponudu da preuzme resor ekologije.

- Iz prostog razloga što je plan da se tom ministarstvu ozbiljno pristupi, što će Vlada Srbije uložiti ozbiljan novac u resor prvenstveno jer ministarstvo za ekologiju ima važnu ulogu u evrointegracijama, što i sam Ružić kao nekadašnji ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije jako dobro zna. Takođe, i jer ima dosta političkog iskustva iza sebe i može da se nosi sa tom funkcijom - kaže naš izvor.

Ružić je odluku predsednika Vučića da Anu Brnabić predloži za novog mandtara prokomentarisao rečima da to predstavlja duboko promišljen, državnički i politički odgovoran potez.

I Žarko hoće u Vladu!

Kako “Alo!“ saznaje u SPS-u ipak postoji i jedan nezadovoljan funkcioner koji vrši pritisak na Ivicu Dačića i od njega traži da i njemu obezbedi ministarsku fotelju. Reč je o bivšem ministru prosvete Žarku Obradoviću koji bi opet da uđe u Nemanjinu 11.

- Žarko je besan i razočaran, naročito od kada je načuo da će Ružić postati ministar. Vrši pritisak na Dačića, i čak mu je rekao “Izgleda da i ja treba da napadam SNS, pa posle da ih hvalim kako bih zaslužio ministarsko mesto“ - kaže naš izvor. Žarko Obradović nije juče odgovarao na naše pozive i bio dostupan za komentar.

- Potez koji pokazuje pre svega viziju, širokogrudost i prepoznavanje želje onih koji su vlasni da nose suverenitet ove zemlje, a to su građani i građanke Srbije. Takođe, ovo je i epilog velike i zajedničke pobede SNS i SPS, dvojice predsednika Vučića i Dačića - kazao je Ružić, nagoveštavajući da će i ostali socijalisti podržati predlog predsednika Srbije.

Osim ministarstva za ekologiju, Vlada koja će ovih dana biti formirana dobiće još jedno novo, a predsednik Vučić izjavio je da najavljeno formiranje novih ministarstava nema veze sa navodnom kompenzacijom SPS-u, zato što funkcija premijera nije pripala njihovoj stranci.

Politički analitičar Branko Radun, kaže da je Ružić dobro rešenje za ministarstvo ekologije.

- Socijalisti su Vučiću i naprednjacima zaista pomogli kada je reč o predsedničkim izborima i samoj kampanji, pokazali su se kao lojalan partner i doprineli ubedljivoj pobedi koju je Vučić ostvario. Moj komentar za Ružića konkretno je - eto konačno i da i on postane ministar i da prestane da pravi probleme. Mislim da je ovo zajednička odluka Vučića i Dačića da smire, odnosno pacifikuju Ružića i tu struju nezadovoljnika u SPS koje je on pokretao. On nije preterivao nikada, da ga ne izbace iz stranke, ali dovoljno je problema pravio - objašnjava Radun.

Branko Ružić nije juče odgovarao na naše pozive i poruke kako bi prokomentarisao naša saznanja.

Vulin: Biće novih ministarstava

Ministar za rad i lider pokreta Socijalista Aleksandar vulin naglasio je da Aleksandar Vučić, koji je osvojio 56 odsto glasova na predsedničkim izborima, ima legitimno pravo da učestvuje u vodjenju politike svoje zemlje.

“On je i predsednik SNS, stranke koja ima većinu u srpskom parlamentu i valjda može nešto i da kaže. Zar treba da bude ukras sa 56 odsto glasova? Toga nigde na svetu nema. On treba da se pita. Pa mi smo pobedili na osnovu politike koju je on formulisao i vodio, pa šta ćemo drugo nego da je sprovodimo”, zaključio je Vulin. Govoreći o promenama u vladi koju će predvoditi Ana Brnabić, Vulin je kazao da će ih biti, kao i da će dogovor o novim ministarstvima i promenama biti brz i lak. “Biće promena u kabinetu. Imaćemo i neka ministarstva koja nismo imali. Sve će se to brzo i lako dogovoriti”, rekao je Vulin.

 

Komentari (7)

Drita

17.06.2017 10:27

Bravo drugovi! Izmišljena radna mesta! Za vreme Slobe Jordan Aleksic i redom do Ružica! Narod vam gladuje i kupuje lekove, deca bez osnovnih potreba, ekološki din. na svakoj uplatnici a mi se gušimo u djubretu i zatrovanoj sredini! Nije li to mesto za nekog doktora?

mudrovanja jednog sitog

17.06.2017 15:37

@Drita - Otkaži internet pa pomozi tom narodu.

Dragon

17.06.2017 11:52

Ruzic me je duboko razocarao jer sam sve vreme mislio da ima svoje ja i da se razlikuje od onih kojima je funkcija na prvom mestu.Na zalost isti je kao i sef njegove partije Dacic koji je obavljao i obavlja vazne funkcije u vladama jednu za drugom iako po mom misljenju nije bio i nije prava osoba kada su njegove sposobnosti u pitanju.Sve je stvar partiskog dogovora,jednostavno je trazeno od Ruzica da ucuti kada je u interesu vladajuce koalicije.Ucutao i dobice ono sto je zeleo.

DOBRO

17.06.2017 12:39

@Dragon - se "udao" . Pored para, koje je dobio od AV da ne talasa (a nije hteo da podeli sa Dačićem), evo sada i ministarske fotelje. Šta bi sa Galeikom i njegovom umešanošću u tu aferu. Ukidali su ministarstva, da bi pokazali, kako su štedljivi u odnosu na prethodne. Šta je sad? Udarili u štednju po penzionerima, pa hop šarena čegrtaljka od samo 1,8 miliona evra. Sledi novi moderni most, od samo pedesetak miliona evra. Šta nam rade, šta nam rade! Ali.......

Slaki

17.06.2017 18:25

Zarko Obradovic se "dokazao" kao ministar prosvete, a sad je vreme da se "dokaze" u drogom resoru. Covek ce da crkne ako ne bude ministar!!

Patriota

18.06.2017 01:12

Muka mi je vise od Komplente SPS garniture. Ja neznam ko za njih vise glasa. Dajte ljudi opametite se vise , boli njih uvo za Srbiju,oni gledaju samo licni interes.Uvek nasmejani,DOBRO UHRANJENI, garderoba,kola, ministarske plate,stanovi,kuce...suta dobre osigurane penzije ..sve na grbacu napacenog naroda..

Ћикула

18.06.2017 10:47

Е, баш му Ружић није требао.