Očekuje zanimljivu sednicu Vlade:  Aleksandar  Vulin
Aleksandar Dimitrijević
Očekuje zanimljivu sednicu Vlade:  Aleksandar  Vulin
Očekuje zanimljivu sednicu Vlade: Aleksandar Vulin, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin nije želeo direktno da komentariše izjavu potpredsednika SPS-a Branka Ružića o pevačic narodne muzike i članici Predsedništva PS Zorici Brunclik, ali je zato ceo SPS optužio za nelojalnost.

- Nije on za komentar - kazao je ministar, ali je istakao da sve što je socijalista kazao predstavlja legitiman stav Socijalističke partije Srbije.

A nekad im  JUL nije smetao:  Ružić i Dačić
A nekad im JUL nije smetao: Ružić i Dačić, Foto: EU

- Sve što je rečeno u pomenutom intevjuu je legitiman stav SPS-a, koji na ovaj način najavljuje traženje saveznika i u drugim političkim opcijama, i ja to poštujem. Očekujem da će sva pitanja koja je putem štampe pokrenuo potpredsednik SPS-a biti postavljenja i meni i premijeru već na prvoj sednici Vlade od strane predsednika Socijalističke partije Srbije - istakao je Vulin za „Alo!“. Naime, Ružić je u intervju za jedan dnevni list, komentarišući povratak Brunclikove u politiku, istakao da je reč o „dugogodišnjoj estradnoj zvezdi iz sfere folka“.

- Nisam primetio ni u vreme JUL-a, a ni sada, da je imala političkih pretenzija. Mada ukoliko je nečija strateška ideja „povratak na velika vrata“, moguće je da u nekom novom mešanju karata mesto ministra Tasovca bude na talonu. Ipak je ovo Srbija - kazao je Ružić, a Vulina je opisao rečima „utopista romantik“. Inače, nakon nedavnog sastanka čelnika SNS-a i kolaicije SPS-PUPS-JS premijer Aleksandar Vučić kazao je da je Ružić svojim uvredama na njegov račun uvredio sopstvenu stranku.

- Ružić je onim što je radio vređao svoju političku partiju - poručio je Vučić odgovarajući na pitanje da li je prešao preko uvreda Branka Ružića. On je dodao da je to unutrašnja stvar SPS-a.

I posle svega, ja  volim njega:  Zorica Brunclik
I posle svega, ja volim njega: Zorica Brunclik, Foto: Rajko Ristić

 

Brunclik: Bila bih odličan ministar kulture!

Zorica Brunclik, koja je 90-ih bila politički aktivna, ispričala je 2014. godine da bi rado sela u ministarsku stolicu. „Pristala bih, jer kada vidim ko je sve bio na mestu ministra kulture, zašto ne bih i ja. Bila bih odličan ministar“, kazala je ona. „U Srbiji nema razumevanja da je kultura dragoceni pelcer, koji treba negovati. Neće se to shvatiti ovde bar još 50 godina. Kultura je kao koren, važan za sve što iz njega stvara, a ne list koji opada i nestaje, pa čekamo da drugi krene da pupi“, objasnila je pevačica, kojoj je ova navodno funkcija 90-ih bila ponuđena, ali ju je ona odbila. Inače, Zorica Brunclik je u JUL-u bila zadužena za poslove kulture.

 

Voleo bih da sam popularan ko Zorica Brunclik!

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u intervju za naš list istakao je da članovi poput Zorice Brunclik utiču na prepoznatljivost stranke. - Voleo bih da 20.000 ljudi plati da u „Areni“ sluša šta sve hoću da kažem, a ona je to doživela. Članovi poput Zorice Brunclik utiču na prepoznatljivost stranke. Ne mogu da razumem ljude koji sebe smatraju boljim od nekog drugog, zato što im se ne sviđa posao kojim se neko bavi. Kada su se neki drugi pevači narodne muzike svrstavali uz DS, nije bilo napada - kazao je tada Vulin.

Komentari (10)

billy

11.01.2016 16:22

Zorica je u vreme najvece dominaciije JULa planirana da bude Ministar kulture i u to vreme je ubrzano zavrsavala Ekonomsko fakultet u Nisu.Ta zelj joj izgleda jos nije nestala.

Misa

11.01.2016 18:23

@billy - Pravni, polozila na nevidjeno jedan ispit pa je prekinulo bombardovanje.

nenormalno i normalno

11.01.2016 22:04

@billy - nisam znao da jos JUL .postoji u srbiji popov uvek ide n meku dok se gvozda ne zapnu alki gvozda ni srba nema u srbiji da zaustave lopove

RATNI VETERAN

11.01.2016 17:11

Zemljo otvori se, od blama se nemože više živeti. Šta smo dočekali milamajko. Nekada sam mislio da dno postoji, ali sam se grdno prevario.

Misa

11.01.2016 17:45

Ova kic zena, Zorica Brunclik, i ovak kic covek, Vulin, su klasican primer sociopata !!!

Brus Li

11.01.2016 19:06

Master ekonomije Zorica Brus Li.

Miroslav Nikolic

11.01.2016 19:47

Kamo puste sreće da nam je gospođa Zorica Brunclik još od 90-ih pa sve do danas bila ministar kulture, jer razni nesposobni luftiguzi iz pogrešnog političkog miljea su doveli našu kulturu na dno dna da joj više nema spasa. Pa, ako odgovorni žele procvat kulture, neka odmah postave Zoricu Brunclik na ovo ministarsko mesto, jer ko je toliko uspešan u svojoj karijeri i u privatnom životu i na čije koncerte dolazi 20.000 ljudi, valjda će biti isto tako uspešan i u politici.

Чича из Шумадије

11.01.2016 23:34

Ружић и Вулин... тешко је проценити КО ЈЕ ОДВРАТНИЈИ УБЛАКАЧ ВУЧИЋУ У ЗАДЊИЦУ, ко је већи глумац и имитатор Свемогућег Вучића... у сваком случају... јадна је Србија поред овакве бораније при врху власти.

Мирослав, Краг.

11.01.2016 23:50

Па сигурно да би било боље - ЈЕР ГОРЕ НЕ МОЖЕ... већина живи на ивици опстанка, примања одавно мала и све тања, све живо поскупљује, Вучић обећава и одуговлачи то боље мало сутра... У гадним рукама је Србија, тотална доминација, приватна држава, династија Николић, свакао из СНС сматра себе спаситељем Србије. Никад већи број залуталих у врху власти, о боранији око власти не вреди причати, све мој до мојега. Тако ти и треба народе, нећеш да изађеш на изборе, ћути и трпи ове радикале...

Makrijan

12.01.2016 07:47

Кафанска певаљка музички безвредне музике да буде министар културе???!!! Лажљивица која је за себе написала да је дипломирала економију на Нишком факултету а демантовао је декан тог факултета... е само нам још то треба. Шта њу препоручује да се било ко усуди да је постави на тако одговорно место??? Много публике на концертима??? И на сваком вашару има много људи па опет они који су нормални и иоле образовани неће прогласити да је вашар музеј.