Hapšenje
Shutterstock
Hapšenje

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u BiH uhapsila je ruskog državljanina M.I., kog vlasti u Rusiji sumnjiče za terorizam. Kako su naveli iz policije, M. I. je u nedelju lociran na području Bijeljine.

Kako javljaju regionalni mediji, reč je o istom muškarcu koji je pokušao da uđe u BiH u aprilu ovde godine. Granična policija na aerodromu u Sarajevu utvrdila je tada da je u pitanju osoba za kojom je Interpol raspisao međunarodnu poternicu zbog moguće povezanosti sa terorizmom.

M. I. je nakon toga odmah stavljen u ekstradicijski pritvor, ali kako se nisu stekli uslovi za njegovo izručenje Rusiji u zakonskom roku, on je pušten iz pritvora.

Tada je proglašen za osobu koja predstavlja pretnju nacionalnoj sigurnosti i izrečena mu je mera proterivanja iz BiH na pet godina. Taj ruski državljanin ipak nije napustio BiH pa je ponovo uhapšen i ovog puta je prebačen u središte imigracijske službe kod Sarajeva.

Kako je saopšteno, M. I. će tamo ostati sve do trenutka kada se ne postigne dogovor o načinu njegovog deportovanja u Rusiju.