Ubistvo Nikolaja Gluškova u Londonu
Tanjug/AP
Ubistvo Nikolaja Gluškova u Londonu

Tanjug/AP

Ubijeni Nikolaj Gluškov, Foto: Tanjug/AP

Gluškov, pre nego što je pronađen mrtav, noć je proveo s muškim ljubavnikom, mladim Rusom u dvadesetim godinama. Policiji je to otkrio Gluškovljev prijatelj, prenosi "Dejli mejl".

Istražitelji veruju da je zadavljen povocem za psa, a ubica je navodno hteo da njegova smrt izgleda kao samoubistvo.

Nisu pronađeni znakovi provale u njegov dom, što znači da je verovatno poznavao ubicu, ali policija ističe da njegova smrt nije povezana sa slučajem trovanja bivšeg dvostrukog ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

- Mislim da je živeo sam, ali njegov partner ga je redovno posećivao i bio je tamo u noći kada je pronađen mrtav - rekao je njegov prijatelj.

On je dodao da ne zna mnogo o njegovom partneru, osim da se zove Denis i da je prilično mlađi.

- Rekao bih da je Denis u 20-im godinama i da je takođe Rus. Ako sam dobro razumeo, Denis je zajedno s Natalijom, Nikolajevom kćeri, pronašao telo svog partnera - ističe Gluškovljev prijatelj i dodaje da su i Denis i Natalija zatim pozvali policiju. Policija je obavila razgovor s njima, otkrio je prijatelj ubijenog ruskog emigranta.

Ubistvo Nikolaja Gluškova u Londonu

Tanjug/AP

Mesto ubistva Nikolaja Gluškova u Londonu, Foto: Tanjug/AP

- Mislim da policija razmatra i teoriju da je možda umro tokom perverzne seksualne igrice koja je krenula po zlu. Nikolaj je dobar deo svog života bio heteroseksualac, imao je decu sa svojom suprugom, ali u kasnijoj dobi je priznao da je homoseksualac - tvrdi prijatelj Nikolaja Gluškova.

Devedesetih godina prošlog veka, Gluškov je radio za rusku državnu aviokompaniju "Aeroflot" i autokompaniju "LogoVAZ" u vlasništvu Berezovskog. Berezovski je 1999. godine ušao u sukob sa Vladimirom Putinom i pobegao iz Rusije te se nastanio u Velikoj Britaniji. Gluškov je u međuvremenu u Rusiji optužen za pranje novca i prevaru te je u zatvoru odslužio pet godina. Oslobođen je 2004.

Poslednjih godina, Gluškov je živeo u Londonu gde je dobio politički azil. Svedočio je 2011. godine na sudu u korist Berezovskog koji je tužio Romana Abramoviča, takođe tajkuna, koji je ipak uspeo da ostane u dobrim odnosima sa Kremljom.

Gluškovljeva kći Natalija, koja studira na Vestministerskom univerzitetu navodno je pod velikim stresom zbog smrti oca i pronalaska njegovog tela, pa se zbog toga skriva od očiju javnosti.

Tagovi

Komentari (3)

Kursula

21.03.2018 19:16

gledao sam Putinov veliki interviu,novinar ga pita "KAKO STE RESILI PROBLEM KRIMINALA U ZEMLJI" odgovor je bio "NA RAZNE NACINE RAZNIM SREDSTVIMA" i nista vise od toga...

VladimirR

21.03.2018 21:00

@Kursula - Kod nas moraju sami između sebe da se eliminišu?

mr burns from simpsons

21.03.2018 21:56

sada ce opet da budu krivi psi, jer da nema pasa nebi bilo povodca..:-)