Vojni brod
Profimedia.rs
Vojni brod

Profimedia.rs

Vojni brod ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Severnokoresjki brod prvo nije želeo da se zaustavi radi rutinske inspekcije, a tokom kontrole su se ponašali vrlo agresivno.

Kako prenosi RT jedan ruski graničar je ranjen, dok je na drugoj strani povređeno devet ribara iz Severne Koreje, od kojih je jedan podlegao povredama.

Graničari su ispalili nekoliko hitaca upozorenja, ali ribarski brod nije želeo da se zaustavi nego je nastavio svoj manevar.

Nakon što su konačno zaustavili brod, graničari su krenuli u inspekciju, i tom prilikom je jedan Rus zadobio povrede glave, nakon toga patrola je otvorila vatru sprečavajući da se Korejci domognu oružja i povrede još još pripadnika granične patrole.

"Severnokorejci su bili agresivni prema patroli, odbijajući da se ponašaju u skladu sa zakonskim odredbama", rekli su u FSB-u i naveli da je na ribarskom brodu bilo 48 članova posade.

Tokom provere na palubi broda pronađeni su nezakonito stečeni vodeni bioresursi.

Incident se dogodio u petak u ekonomskoj zoni Rusije na dalekom istoku zemlje, navodi se u saopštenju u FSB.

Termin "ekskluzivna ekonomska zona" podrazumeva površinu u određenoj udaljenosti od obale, gde odgovarajuća država ima ekskluzivna prava za ribolov i druge privredne aktivnosti.

Komentari (4)

Prc

15.10.2016 19:22

Bas me interesuje kako ce reagovati dragi vodja Kim..

Kim

15.10.2016 21:58

@Prc - Nas ribarski brod je potopio 2 Ruska razaraca i 4 padmornice klase Borej.

sever

15.10.2016 21:46

Sta sad botovi? Mogu da zamislim vasu zbunjenost i bol u mozgicima ukoliko bi zaratio Putin i Kim! Zamislite Rusi bombarduju Sev. Koreju! A Kim beznadezno uzvraca. E to bi bio shou!!

momazver

16.10.2016 11:53

48 članova posade na ribarskom brodu?! Ono...24 ribara i 24 policajca...