Kremlj
profimedia
Kremlj

profimedia

Kremlj, Foto: profimedia

S tim u vezi, London je od Moskve dobio rok od mesec dana da smanji broj svojih diplomata na teritoriji Rusije kako bi odgovarao broju ruskih diplomata na teritoriji Velike Britanije, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova, penosi "Sputnjik".

Kako se navodi, to je bilo rečeno britanskom ambasadoru u Moskvi Loriju Britsou tokom sastanka u Ministarstvu. Tom prilikom je ambasadoru Velike Britanije uručena i protestna nota.

Poljskom ambasadoru naloženo je da povuče četiri diplomate do 7. aprila, dok je Italiji naloženo da povuče dvojicu diplomata.

Pored toga, Finskoj je naloženo da povuče jednog diplomatu i to u roku od dve nedelje, dok su trojica litvanskih diplomata proglašena personama non grata

Istovremeno, Ministarstvo je navelo i da je Rusija spremna da sarađuje sa Londonom kako bi se ustanovila istina u slučaju sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da je 58 zaposlenih u ambasadi SAD u Moskvi i dva radnika Generalnog konzulata SAD u Jekaterinburgu proglašeno za persone non grata