Zlato Zlatna poluga
Profimedia
Zlato Zlatna poluga

Profimedia

Zlato Zlatna poluga, Foto: Profimedia

Naučnici iz ruskog Amurskog istraživačkog centra otkrili su način da od uglja naprave zlato!

Na ovoj revolucionarnoj "alhemičarskoj" tehnici radili su punih 15 godina, a rezultati kažu da sagorevanjem jedne tone uglja može da se dobije gram zlata, čija je vrednost oko 1.500 rubalja (oko 25 dolara).

Sistem funkcioniše tako što dim od iskorišćenog uglja, prilikom njegovog sagorevanja, prolazi kroz sistem filtera, pere se, a zatim ponovo filtrira, da bi na kraju ostao koncentrat zlata.

Ovaj sistem će biti testiran već sledeće godine u jednoj lokalnoj kompaniji za grejanje, koja godišnje troši oko 10 hiljada tona ugla, što znači da bi trebalo da im ostane oko 10 kilograma zlata.

U kompaniji kažu da bi bili zadovoljni da im ostane i duplo manje, odnosno oko pola grama po toni izgorelog uglja.

 

Komentari (3)

Clany1992

23.11.2016 08:33

To je "Buva" i nema sanse da dobijes zlato iz obicnog uglja. Dobices samo cist sumpor. Testirao sam tu buvu odavno i zato ovo tvrdim. Zlato mozete da destilujete iz rude Bakra do duse kolicina zlata je mala ali gde ima bkra ima i zlata.

kvarc

23.11.2016 10:28

@Clany1992 - nisi u pravu naravno da u uglju ima zlata , tj. u koncentratu koji oni pronalaze ima cestica zlata , jer nije svaka ruda ista nemozes uporedjivati kolubarski kop sa sibirskim kao sto rece momazver rusija a pogotovo sibir je pun zlata bukvalno u svakoj reci mozes da ispiras koliko ga ima tako da koncentrat koji oni ubacuju na sagorevanje sadrzi zlato . samo je naslov pogresan nije to nikakva alhemija

momazver

23.11.2016 08:33

Ta zemlja ima toliko zlata u tlu,da je to nezamislivo! Amerikaci su emitovali pre desetak godina dokumentarac snimljen uz dozvolu Rusa o vozu koji vadi zlato.U dubinama Sibira na čelu je bager kopač koji zemlju ubacuje u vagon ispirač,pa vagon topionicu i skladište.Trasa u jednom pravcu duga je oko 400 kilometara.Na kraju se voz okrene i odlazi na početak trase.Voz slobodno prate i retki beskućnici,,i u otpadu NALAZE DOSTA zlata koje im je karta za bolji život!