Rupice na leđima, žena, toples, leđa
Profimedia
Rupice na leđima, žena, toples, leđa

Profimedia

Rupice na leđima, Foto: Profimedia

Muškarci su odavno potvrdili privlačnost dve rupice na donjem delu ženskih leđa. Veruje se da su ova udubljenja znak lepote, aludirajući na poreklo njihovog imena od Venere, boginje lepote. Naučnici su, čak, izračunali da one dodaju ženama 20 odsto privlačnosti.

Kod muškaraca poznate su kao Apolonove rupice, nazvane po rimskom bogu svetla i sunca.

Njihovu lepotu i prefinjenost prvi su primetili drevni Grci i nazvali ih Venerina udubljenja. Takva osobenost ženskoj figuri daje posebnu čar i čulnost.

Kroz istoriju društva, kipari, slikari i pesnici odavali su počast pevajući ovoj osobini. Ali, interes društva ka ovoj anatomskoj osobenosti nije se ograničavao.

Tako je bilo sve do početka 21. veka, dok se ovim pitanjem nisu pozabavili doktori.

Ispostavilo se da se ove simpatične rupice nalaze na mestu sjedinjenja karličnih kostiju. One ukazuju na dobru cirkulaciju krvi i snažno zdravlje, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Osim što se ove žene smatraju najstrastvenijim, one obično lako rađaju decu, bez poteškoća i komplikacija.

Rupice imaju veze sa građom tela i strukturom kostiju. Naši kukovi imaju dva špica okrenuta prema kičmi i zakrivljena prema unutra, a zbog njihovog položaja, odmah iznad njih se stvaraju ove rupice.

Ali zašto ih neko ima, a neko ne? Odgovor je u genetici, a ako ih želite imati, ne možete ih "dobiti" vežbanjem.

Osim što su povezane sa senzualnošću i privlačnošću, neki smatraju da su Apolonove i Venerine rupice pokazatelj dobrog zdravlja.

Veruje se i da ponosni "vlasnici" ovih rupica na leđima lakše doživljavaju orgazme jer su im polni organi bolje prokrvljeni.

 

 

Komentari (3)

Kvazimodo Sorabius

14.09.2016 22:09

Auuuu, koliko ''poezije'' oko tzv SPINA SAKROILIAKUS, koje svako, i muški, ima, a posebno ženske. I tiču se anatomije a ne nasleđa. ''Sve'' je pobrojano, ali glavno ne: karlične jamice su poprilični svedoci tačne telesne težine! Ako se osoba ugoji, ali i ako smrša, jamice se ''izgube'', ponovnim uspostavljanjem optimalne težine - jamice se vrate. Za jamice se zna nakon pojave 'tanga kupaćih'...

BgPb

15.09.2016 11:09

....ja mislim da te rupice kod zena,sluze za odmaranje muskih palčeva .....;))))

cile

15.09.2016 13:43

To je glupost, ja ih imam i imala sam težak porodjaj, slabu cirkulaciju ništa pozitivno ne donose sem žene koje to imaju su zgodne a vremenom imaju problem s kičmom