Drulović vidi Ronalda,  Vermalena i Vicela u  polufinalu EP
profimedia
Drulović vidi Ronalda,  Vermalena i Vicela u  polufinalu EP

profimedia

Drulović vidi Ronalda, Vermalena i Vicela u polufinalu EP, Foto: profimedia

Ništa bolji nije ni Kristijano Ronaldo, što se tiče učinka u nacionalnoj selekciji. Ipak, Portugalac ima priliku da učini nešto na tom planu, pošto njegovu reprezentaciju očekuje susret sa Poljskom u četvrtfinalu prvenstva Evrope.

Bivši vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović, koji je u najboljim igračkim danima nastupao za najveće klubove portugalske lige, smatra da je ovo poslednja prilika da se kapiten Portugala okiti zlatnim odličjem.

- Ronaldo je igrač oko koga se sve vrti u nacionalnoj selekciji, ali jedina mrlja u karijeri mu je ta što nikada nije napravio nešto veliko sa reprezentacijom. Ako pogledamo na „kostur“, gde se Portugal nalazi, vidimo da ima veliku šansu da kritičarima za sva vremena zapuši usta. Kristijano ima 31 godinu i ovaj šampionat mu je poslednja šansa za tako nešto. Za razliku od Mesija, Ronaldova reprezentativna karijera se završava na Mondijalu u Rusiji, ali tamo je veći rezultat gotovo nemoguć - poručuje u razgovoru za „Alo!“ Drulović.

Ljubinko  Drulović

Tanjug/AP

Ljubinko Drulović, Foto: Tanjug/AP

- Kako prognozirate rasplet žreba, gde se nalaze Poljska, Portugal, Vels i Belgija?
- Portuglu se žreb neverovatno otvorio posle pobede nad Hrvatskom. Na putu do finala očekuje ih Poljska, koju će gotovo sigurno preskočiti, a u polufinalu verovatno Belgija.

- Kakve šanse dajete Portugalu u tom susretu?
- Nisam zadovoljan njihovom igrom, ali videli smo protiv Hrvatske koliko je bitna sreća. Postigli su gol iz jedine šanse, a to je upravo ono što fudbal čini zanimljivim. Portugalci na terenu deluju kruto na taktičkom planu, ali sam uveren da će se konsolidovati do meča sa Belgijom. Portugal može da pobedi bilo koju reprezentaciju. Mislim da je Ronaldu ostao neki „kec u rukavu“.

- Belgija igra sve bolje kako EP odmiče?
- Loša atmosfera u timu Belgije se drastično popravila, a tome su doprineli odlični rezultati. Siguran sam da će pružiti još bolje partije.

Kvarežma je džoker!

Drulović smatra da je fudbaler koji je „glavni krivac“ za prolaz Portugala u četvrtfinale EP ključni faktor u nastavku. - Kad god Kvarežma uđe u igru donese nešto novo. Ima ideju i fudbalski šmek. Protiv Hrvata se našao u pravom trenutku na pravom mestu, a to je odlika iskusnih igrača. Tehnički je velemajtor, koji jednim potezom može da donese prevagu. Iako je Nani dobio prednost u startnoj postavi, Kvarežmina uloga džokera može biti od ključnog faktora.