„Ademe, majstore!”: Slavoljub  Muslin
Dejan Briza
Kristijano Ronaldo

Profimedia

Kristijano Ronaldo, Foto: Profimedia

Selektor „orlova” dao je peticu Lionelu Mesiju, trojku Antoanu Grizmanu, a jedan bod N’Golu Kanteu, iako je Portugalac prethodne sezone osvojio Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo.

REZULTATI GLASANJA

Fudbaler godine
1. Kristijano Ronaldo 34.54 %
2. Leo Mesi 26.42 %
3. Antoan Grizman 7.53 %

Trener godine
1. Klaudio Ranijeri 22.06 %
2. Zinedin Zidan 16.56 %
3. Fernando Santoš 16.24 %

GLASOVI BRANISLAVA IVANOVIĆA

Fudbaler godine
1. Kristijano Ronaldo
2. Leo Mesi
3. Nejmar

Trener godine
1. Zinedin Zidan
2. Klaudio Ranijeri
3. Santoš Fernando

GLASOVI SLAVOLUBA MUSLINA

Fudbaler godine
1. Leo Mesi
2. Antoan Grizman
3. N’Golo Kante

Trener godine
1. Pep Gvardiola
2. Jirgen Klop
3. Zinedin Zidan

Nagrade FIFA 2016
Najbolji fudbaler - Kristijano Ronaldo (Portugal)
Najbolja fudbalerka - Karli Lojd (SAD)
Najbolji trener - Klaudio Ranijeri (Italija) i Silvija Nejd (Nemačka)
Nagrada za fer plej - Atletiko Nasional (Kolumbija)
Najbolji gol sezone - Mohd Faiz bin Subri (Malezija)
Počasna nagrada - Falkao (Brazil)
Najbolji tim: Nojer, Dani Alveš, Pike, Ramos, Marselo, Modrić, Kros, Inijesta, Mesi, Suarez, Ronaldo.

Muslin je dolaskom na mesto generala naše najbolje selekcije od razbijene čete, koja je propustila niz velikih takmičenja, napravio respektabilan tim.

„Orlovi” su na lepom putu za plasman na Mondijal u Rusiji, a Slavoljub je definitivno najzaslužniji za takav učinak.

Njegov odabir igrača u kvalifikacionim utakmicama nije se dovodio u pitanje, jer je u svakom meču na klupi Srbije pogodio sa postavom.

Zbog toga nema razloga da mu ne verujemo i za izbor najboljeg fudbalera u 2016.

U razgovoru za „Alo!” selektor Srbije je obrazložio svoju odluku.

- Mislim da su momci koje sam izabrao bili bolji od Ronalda, ni o čemu drugom nije reč. Bez obzira na to što je Ronaldo osvojio sve,  ne smatram da je bio najbolji - rekao je Muslin za naš list.

Dirigent Srbije smatra da na FIFA listi najboljih ima mesta i za našeg igrača.

- Naravno da očekujem da jedan srpski igrač može da se pojavi u ovakvom izboru. To je Dušan Tadić! On je sa razlogom proglašen za najboljeg srpskog igrača. Igra odlično, u neverovatnoj je formi, barem otkako sam ja u reprezentaciji Srbije. Znate njegov učinak i nadam se da će biti još bolji. Ovo je njegova godina i njegovo vreme - rekao je Muslin.

Osvrnuo se selektor i na odluku svetske kuće fudbala da se od 2026. poveća broj učesnika na Svetskom prvenstvu sa 32 na 48.

- Takva situacija predstavlja veću mogućnost da se kvalifikujemo, ali videćemo kako će to da izgleda. Srbija i u starom formatu ima priliku da se plasira na Mondijal, a ako nastavimo da igramo kao do sada, nećemo imati nikakvih problema. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Mislim da je ovakav format bolja formula za plasman, ali ne znam koliko je to dobro za fudbal. Igrači imaju  mnogo mečeva preko sezone u klubovima, a sada će igrati još više, računajući i utakmice na Svetskom prvenstvu - poručio je Slavoljub Muslin.

 

 

„Orlovi” protiv Amera 29. januara

Reprezentacija Srbije sastaće se 29. januara u San Dijegu sa selekcijom SAD u prijateljskoj utakmici, a Slavoljub Muslin smatra da je ovaj meč lepa prilika za igrače iz domaćih klubova.

- Srbija ide na pobedu, kao i uvek! Problem je što ćemo imati vrlo malo vremena da se uigramo zbog putovanja. Pokušaćemo da napravimo ekipu koja će dobro da odigra, a tim će biti sastavljen od najboljih igrača koje imamo u našem prvenstvu. Na njima je da se dokažu da bismo im dali šansu u budućnosti. Ne postoji veća motivacija od dresa nacionalnog tima - rekao je Slavoljub Muslin.