Ronaldo svoj humanitarni rad obavlja u tajnosti
profimedia
Ronaldo svoj humanitarni rad obavlja u tajnosti

profimedia

Ronaldo svoj humanitarni rad obavlja u tajnosti, Foto: profimedia

Pre toga, po Ronaldu su juče opleli svi, pre svih Islanđani, ne samo zbog potcenjivačke izjave, već i zbog činjenice da nije hteo da se pozdravi ni sa kim iz protivničkog tima. Ali to je jedna strana Ronalda, a postoji i druga, koja nema veze sa fudbalom. Što se tiče humanitarnog rada, Ronaldo nikada nije doveden u pitanje, naprotiv, često je pomagao drugima, a da pritom ta strana njegovog karaktera nikada nije eksponirana u javnosti.

Sad dolazimo i do tog dela. Ako ste primetili, na Ronaldovom potiljku na utakmici u Sent Etjenu bile su ošišane dve tanke crte, koje su, poznavajući asa Reala, u prvi mah ličile na neki modni detalj, o čemu su mnogi nagađali na društvenim mrežama. Ali posredi je nešto sasvim drugo.

Ovakve  iste ožiljke  ima i bolesni  dečak

profimedia

Ovakve iste ožiljke ima i bolesni dečak, Foto: profimedia

Kristijano je obrijao deo kose u znak solidarnosti sa teško bolesnim dečakom kome je platio lečenje. Mališan boluje od raka, a nakon operacije su mu na potiljku ostala dva ožiljka. Ronaldo je svojom frizurom imitirao te ožiljke i poslao podršku dečaku.

Nije to prvi put da mu Ronaldo pruža podršku. Pre dve godine, Portugalac je takođe obrijao dve crte kao gest solidarnosti za Erika Ortiza Kruza, Španca o kome se sada ponovo priča. Tada se pričalo da je uplatio 65.000 evra za kompletnu operaciju.

Ronaldo dobro zna šta je muka, on sam je kao petnaestogodišnjak imao lasersku operaciju na srcu, i zbog zdravstvenih problema mogao je da bude sprečen da se bavi fudbalom.